Un nou mod de falsificare a certificatelor verzi

Un nou mod de falsificare a certificatelor verzi. Poliţiştii au în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a aproximativ 1.330 de certificate sau adeverinţe de vaccinare. A fost descoperit şi un nou mod de fraudare, cu ajutorul medicului de familie, care raportează ca pozitive teste negative de Covid.

“ÃŽn aceste dosare sunt cercetate 1.069 de persoane. Doar în ultima săptămână, au fost întocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor sau adeverinÅ£elor de vaccinare. ÃŽn aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane”, a menÅ£ionat vineri Monica Dajboj, purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit acesteia, există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE.

“ÃŽn ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulÅ£i medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiÅ£i pacienÅ£i, atestând în mod nereal că aceÅŸtia sunt infectaÅ£i.

În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

La nivelul DirecÅ£iilor de sănătate publică au fost demarate controale pentru identificarea unor astfel de situaÅ£ii, care se află ÅŸi în atenÅ£ia organelor de poliÅ£ie”, a explicat oficialul MAI.

De remarcat este şi cazul de la DSP Suceava, unde o angajată este cercetată penal după ce un coleg de-ai săi a murit din cauza complicațiilor date de Covid, iar medicii suspectează că, deși avea certificat de vaccinare, bărbatul nu ar fi fost, de fapt, vaccinat.

Un nou mod de falsificare a certificatelor verzi. Sursa: digi24.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us