A murit Maria Mendiola, care a cântat celebrul șlagăr disco “Yes Sir, I Can Boogie”

A murit Maria Mendiola, membră a fostului duo spaniol Baccara, care a cântat celebrul șlagăr “Yes Sir, I Can Boogie”, la vârsta de 69 de ani, anunță BBC.

Cântăreața, una dintre cele două membre ale fostului duo Baccara, a încetat din viață sâmbătă dimineață la Madrid, înconjurată de familie.

“Draga mea Maria, o artistă minunată, dar, înainte de toate, prietana mea, ne-a părăsit astăzi”, a scris colega ei de grup, Cristina Sevilla, pe Instagram, anunțând vestea.

Maria Mendiola a format trupa Baccara cu o altă cântăreață, Mayte Mateos, în 1977, când ambele erau dansatoare de flamenco, care dansau pentru turiști pe insula Fuerteventura din arhipelagul Insulele Canare.

Yes Sir I Can Boogie Baccara video

Cele două au fost remarcate de directorul unei case de discuri și au semnat un contract cu RCA Records din Marea Britanie, care le-a oferit piesa “Yes Sir, I Can Boogie” ca prim single.

Au avut un succes imens cu melodia și au vândut peste 16 milioane de còpii, mai mult decât orice alt grup feminin.

După ce “Yes Sir, I Can Boogie” a ajuns în fruntea topurilor în 1977, albumul de debut al celor două a devenit un succes imediat, iar al doilea lor single, “Sorry I’m a Lady”, le-a dus în Top 10 și în 1978.

Au participat și la Eurovision, cu melodia “Parlez-Vous Français?”, din partea Luxemburgului, și au ieșit pe locul 7.

La mijlocul anilor ’80, cele două componente ale grupului s-au despărțit, formând două versiuni concurente ale trupei: Baccara și New Baccara.

Grupul Mariei Mendiola, cu Marisa Pérez alături, a avut succes mai mare, scoțând mai multe hit-uri în anii ’80: “Touch Me”, “Fantasy Boy”, “Call Me Up”.

După ce Marisa Pérez a ieșit din noul grup, a fost înlocuită în 2008 Cristina Sevilla, care sâmbătă a venit cu vestea morții Mariei Mendiola pe pagina de Instagram a grupului Baccara.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Navigare rapida

Follow us