Acte necesare pentru viza de flotant. Cum obtii viza de flotant?

Pentru obținerea vizei de flotant, trebuie să completaţi cererea pentru stabilirea reşedinţei şi să o depuneţi la Serviciul de Evidență a Populației, împreună cu actul de identitate şi contractul de închiriere. La Evidenta Populaţiei trebuie să mergeţi însoţit de proprietarul care vă ia în spaţiu.

Persoana care găzduiește o persoană mai mult de 30 de zile, trebuie să anunţe poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de pe raza unde este imobilul. Dacă viza de flotant se acordă în baza unui act care ulterior este anulat sau s-a constatat că era fals, stabilirea reședinței este nulă.

- Articolul continua mai jos -

Acte necesare pentru viza de flotant

  • Găsiți o cunoștință (prieten/ă, rudă) în orașul unde locuiți acum, care acceptă să vă ia în spațiu: nu vă trebuie contract, legea e foarte permisivă și zice că unicul criteriu este că stați cel puțin 15 zile din an la această persoană (fără să fie nevoie de dovada celor 15 zile);
  • Rugați cunoștința să completeze cererea de luare în spațiu.
  • Plătiți taxa de timbru (5 lei) la Poștă sau Direcția generală de impozite și taxe;
  • Mergeți la la Direcția de Evidență a Persoanelor din sector/oraș împreună cu persoana care vă ia în spațiu, contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului în orginal și copie, formularul completat (sau completați pe loc), dovada plății taxei de timbru și buletine.

Descarca cerereaa de luare în spațiu

- Articolul continua mai jost -

Modele de cerere

Cum obtii viza de flotant ca student si locuiesti la camin?

Daca esti student si stai in camin poti obtine viza de flotant astfel:

Acte necesare: Contract cu caminul in original si copie, cartea de identitate copie si original. Mergi la evidenta populatiei iar in 5 zile ti se elibereaza viza de flotant.

Trending

spot_img