Acte necesare pentru viza de flotant. Cum obtii viza de flotant?

Pentru obținerea vizei de flotant, trebuie să completaţi cererea pentru stabilirea reşedinţei şi să o depuneţi la Serviciul de Evidență a Populației, împreună cu actul de identitate şi contractul de închiriere. La Evidenta Populaţiei trebuie să mergeţi însoţit de proprietarul care vă ia în spaţiu.

Persoana care găzduiește o persoană mai mult de 30 de zile, trebuie să anunţe poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de pe raza unde este imobilul. Dacă viza de flotant se acordă în baza unui act care ulterior este anulat sau s-a constatat că era fals, stabilirea reședinței este nulă.

Acte necesare pentru viza de flotant

  • Găsiți o cunoștință (prieten/ă, rudă) în orașul unde locuiți acum, care acceptă să vă ia în spațiu: nu vă trebuie contract, legea e foarte permisivă și zice că unicul criteriu este că stați cel puțin 15 zile din an la această persoană (fără să fie nevoie de dovada celor 15 zile);
  • Rugați cunoștința să completeze cererea de luare în spațiu.
  • Plătiți taxa de timbru (5 lei) la Poștă sau Direcția generală de impozite și taxe;
  • Mergeți la la Direcția de Evidență a Persoanelor din sector/oraș împreună cu persoana care vă ia în spațiu, contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului în orginal și copie, formularul completat (sau completați pe loc), dovada plății taxei de timbru și buletine.

Descarca cerereaa de luare în spațiu

Modele de cerere

Cum obtii viza de flotant ca student si locuiesti la camin?

Daca esti student si stai in camin poti obtine viza de flotant astfel:

Acte necesare: Contract cu caminul in original si copie, cartea de identitate copie si original. Mergi la evidenta populatiei iar in 5 zile ti se elibereaza viza de flotant.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us