Acte necesare pentru viza de flotant. Cum obtii viza de flotant?

Pentru obținerea vizei de flotant, trebuie să completaţi cererea pentru stabilirea reşedinţei şi să o depuneţi la Serviciul de Evidență a Populației, împreună cu actul de identitate şi contractul de închiriere. La Evidenta Populaţiei trebuie să mergeţi însoţit de proprietarul care vă ia în spaţiu.

Persoana care găzduiește o persoană mai mult de 30 de zile, trebuie să anunţe poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de pe raza unde este imobilul. Dacă viza de flotant se acordă în baza unui act care ulterior este anulat sau s-a constatat că era fals, stabilirea reședinței este nulă.

Acte necesare pentru viza de flotant

  • GăsiÈ›i o cunoÈ™tință (prieten/ă, rudă) în oraÈ™ul unde locuiÈ›i acum, care acceptă să vă ia în spaÈ›iu: nu vă trebuie contract, legea e foarte permisivă È™i zice că unicul criteriu este că staÈ›i cel puÈ›in 15 zile din an la această persoană (fără să fie nevoie de dovada celor 15 zile);
  • RugaÈ›i cunoÈ™tinÈ›a să completeze cererea de luare în spaÈ›iu.
  • PlătiÈ›i taxa de timbru (5 lei) la PoÈ™tă sau DirecÈ›ia generală de impozite È™i taxe;
  • MergeÈ›i la la DirecÈ›ia de Evidență a Persoanelor din sector/oraÈ™ împreună cu persoana care vă ia în spaÈ›iu, contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului în orginal È™i copie, formularul completat (sau completaÈ›i pe loc), dovada plății taxei de timbru È™i buletine.

Descarca cerereaa de luare în spațiu

Modele de cerere

Cum obtii viza de flotant ca student si locuiesti la camin?

Daca esti student si stai in camin poti obtine viza de flotant astfel:

Acte necesare: Contract cu caminul in original si copie, cartea de identitate copie si original. Mergi la evidenta populatiei iar in 5 zile ti se elibereaza viza de flotant.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us