FIRMA AGROSTAR PĂLATCA, deținută din umbră de primarul HULDUȘAN, ÎNGHITE sute de hectare de pământ de la oameni

Firma Agrostar Pălatca SRL este deținută, în proporție de 50% de către Huldușan Lăcrămioara, soția primarului din Pălatca, judetul Cluj, Huldușan Ioan. Aceasta are o cifră de afaceri de peste 210.000 EURO, profit de aproape 14.000 EURO și credite/datorii de peste 470.000 EURO.

Toate afacerile acestea, pe spatele oamenilor din comună și a pământurilor acestora. Metoda prin care această firmă suge banul destinat oamenilor comunei este întâlnită în tot Clujul. De exemplu, în comuna Borșa, peste 2500 de parcele sunt suprapuse. Adică au mai mulți proprietari.

Proprietarii cei mai noi au apărut pentru a face contracte de arendă unor „băieți deștepți” care să ia subvenția de la APIA. Astfel, sunt vreo 3-4 persoane care au în arendă sute de mii de metri pătrați, pentru care iau bani de la bugetul statului. Curios este că pământul este lucrat de proprietarii de drept, care nu sunt susținuți, decât pe hârtie, de statul român.

Așa se întâmplă și în comuna Pălatca, unde firma Lăcrămioarei Huldușan, contabilă la Consiliul Județean, primește bani pentru terenurile luate în arendă de la oamenii comunei. Astfel, firma are credibilitate în fața băncilor și se poate împrumuta cu sume immense pentrua face investiții imobiliare în Cluj. Așadar, anul acesta, firma s-a împrumutat de la bancă și are două avize inițiale pentru conturile ei. Împrumutul era de tip credit imobiliar, iar din informațiile publice viza teren ce putea fi subvenționat de APIA.

Este, totuși, curios faptul că atât primarul Huldușan Ioan, cât și soția lui, au salariu garantat de stat mai mare decât întreg profitul pe un an al firmei Agrostar Pălatca SRL. Nevasta primarului are peste 100 de mii de lei anual (20.000 Euro) salariul de la Consiliul Județean, pe când el primește 73 de mii de lei (15.000 Euro) pentru a administra comuna. Profitul firmei, pe 2019, este doar de 65 de mii de lei. Totuși, Huldușan Ioan a uitat să treacă acest venit al soției lui în declarația de avere, pe care a depus-o la începutul anului curent.

Din sursele noastre, soția primarului a prins post în Consiliul Județean pe…forța PCR (Pile – Cunoștințe și Relații).

Mulți oameni mai în vârstă se plângeau, unui ziarist de investigații trimis în comună, că nu primesc documentele de la firma primarului și că o mare parte din contractele de arendă se fac într-un singur exemplar, fiindcă primarul îi poate prosti mai ales pe bătrâni că nu cunosc legile, iar majoritatea cetățenilor nu au bani de avocați.

Chiar și în campania electorala primarul îi prostește pe localnici că dacă nu mai ajunge primar mulți își pierd terenurile…Huldușan umblă la colindat, din poartă în poartă, și pune presiune pe cei care crede că nu-l votează. DIN CE ȘTIM VOTUL ESTE SECRET, DOAR NU INTRĂ PRIMARUL CU LELEA FLOAREA ÎN CABINA DE VOT!

Oamenii vorbesc pe la colțuri că unele pământuri au intrat în burta AGROSTAR PĂLATCA sub semnatură falsă. Aici ar descoperi lucruri interesante și o anchetă a DNA Cluj.

O întrebare pentru DNA Cluj: Oare pentru câte parcele de pământ s-a schimbat statutul din pășune în teren arabil?

Terenurile oamenilor au fost bune pentru bancă, ca și credibilitate, ca să poată beneficia de credite pentru a-și cumpăra utilaje agricole John Deere,  desute de mii de euro. Toate acestea constituie  o schemă financiară inteligentă de îmbogățire, din agricultură, pe spinarea oamenilor, când alții trăiesc de la o zi la alta. Noi credem că și Transavia este invidioasă pe Agrostar Pălatca.

Ce înseamnă să fii primar de 20 de ani într-o comună? Dacă tot nu faci investiții și nu-ți pasă de restul oamenilor, faci bani de pe urma lor? Cum? La limita legii, te faci mare latifundiar (persoană care deține întinse domenii agricole, o pui pe muiere la înaintare într-un SRL, că tu ești prima rși nu ai voie, casă nu te IA DNA, și încasezi subvenții de la APIA, pe sute de hectare de pământ, peste 80.000 euro anual, îți cumperi scule de lucrat pământuri, îi mai taxezi pe oamenii din comună pentru  \că le ari pământurile, și altele, și trăieștifericit până la adânci bătrâneți, după care îț ifaci un birt în sat și dai de băut la oameni, ca să-ți asiguri viață veșnică în primărie și pe restul problemelor, dă-le naibii, că se ocupă Dumnezeu de ele!!!

agrostar palatca b

agrostar palatca

Trending