Angajaţii din industria HoReCa protestează în Piaţa Victoriei. La desert servim: FALIMENT

Angajaţii din domeniul HoReCA s-au adunat miercuri seara, începând cu ora 20:00, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor de a închide, la interior, restaurantele, barurile şi cafenelele.

Ninel Dănilă, patronul unui restaurant din Capitală şi unul dintre iniţiatorii acţiunii a declarat, pentru AGERPRES, că până în acest moment la protest s-au adunat aproximativ 1.000 de persoane.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: “Contăm doar când votăm”, “Vrem să muncim”, “La desert servim faliment”, “Nu ne ajutaÅ£i, nu ne ascultaÅ£i, doar ne ignoraÅ£i”, “Meniul zilei: Åžomaj”, “400.000 de vieÅ£i, o notă pe care nu vă permiteÅ£i să o plătiÅ£i!”, “400.000 de afectaÅ£i, fără a fi infectaÅ£i” etc.

Pe pagina de Facebook a protestului au fost postate câteva întrebări la care cei din industrie aşteaptă răspuns din partea autorităţilor.

“ÃŽntrebări fără răspunsuri: 1. Cum e posibil să fim închiÅŸi de pe o zi pe alta? 2. Ce se întâmplă cu chiriile? 3. Ce se întâmplă cu taxele aferente acestei perioade? 4. Ce se întâmplă cu marfa perisabilă din stoc? 5. ÃŽn cât timp se plăteÅŸte ÅŸomajul tehnic? 6. Există variante de ajutor din partea statului pentru această perioadă ? 7. Cum procedăm cu creditele, leasingurile pentru echipamente ÅŸi celelalte plăţi pe care nu le putem onora?”, întreabă angajatorii din industria HoReCa.

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us