Ca să-l scape de pușcărie, avocații lui Ionel Arsene vor să-i scoată certificat de labil psihic

Ca sa-l scape de puscarie, avocații lui Ionel Arsene vor să-i scoată certificat de labil psihic. Avocații fostului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat definitiv la închisoare pentru trafic de influență și deținut în Italia, au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) împotriva deciziei de extrădare în România.

Aceștia susțin că dreptul la viață al lui Arsene ar fi încălcat în țara sa natală. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a confirmat primirea plângerii și a declarat că documente evidențiază condițiile din penitenciar conform standardelor europene.

Arsene și echipa sa de avocați au solicitat și suspendarea predării, cerând o expertiză medicală pentru a evalua starea psihică a acestuia. În paralel, avocații din Italia au prezentat rapoarte psihiatrice susținând că Arsene suferă de o tulburare depresivă majoră și are un risc ridicat de suicid în cazul extrădării.

Hotărârea instanței din Italia pentru predarea lui Arsene este definitivă, iar statul român continuă procedurile pentru punerea în aplicare a acesteia.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us