Carantina Timisoara pe timp de noapte si in weekend

Carantina Timisoara pe timp de noapte si in weekend. Timișoara intră în carantină de noapte în weekend, după ce rată de infectare Covid a ajuns la 4,49 cazuri la mia de locuitori. Măsuri similare au fost luate și în alte localități din județul Timiș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a actualizat miercuri restricțiile. Astfel, Timișoara întră intr-un nou scenariu în care se reinstituie carantină de noapte în weekend, între orele 20.00 și 5.00, iar vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la orele 18.00.

Pentru a putea ieși din case noaptea, timișorenii vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere, care pot fi descărcate AICI.

Carantină de noapte la final de săptămâna a fost instituită și la Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Dudeștii Noi, Partă, Pădureni, Sacosu Turcesc, Giulvaz și Jimbolia. Moravița și Bucovat întră complet în carantină după ce rată de infectare a depășit 7 la mie, scrie opiniatimisoarei.ro.

Astfel, se interzice circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20 – 5, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinÈ›a/gospodărie È™i locul/locurile de
  • desfășurare a activității profesionale È™i înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată È™i nici realizată de la distanță, precum È™i pentru achiziÈ›ionarea de medicamente;
  • deplasări în afară localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicÈ›iei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, È™i care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoÈ›irea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
  • Operatorii economici care desfășoară activități de comerÈ›/prestări de servicii în spaÈ›ii închise È™i/sau deschise, publice È™i/sau private, sunt obligaÈ›i să își organizeze È™i să își desfășoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă È™i duminică, în intervalul orar 5,00-18,00. în intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu.
  • Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spaÈ›ii închise în domeniul sălilor de sport È™i/sau fitness.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us