Care sunt noile tarife RCA 2022?

Care sunt noile tarife RCA 2022?

Soferii care dețin o mașină cu o capacitate cilindrică de 1200 cmc, dar au o vârstă sub 30 de ani vor ajunge să plătească pe asigurare de la 1.250 de lei la 1500 de lei, o diferență de aproximativ 250 de lei.

Schimbări sunt și în rândul șoferilor care dețin o mașină tot cu 1.200 cmc, dar vârsta lor este cuprinsă între 41 și 50 de ani, unde vor plăti pe asigurare cu 100 de lei mai mult.

Șoferii trebuie să aibă în vedere că tarifele de referință RCA sunt orientative, conform ASF.

“ÃŽn primul rând, trebuie precizat că aceste tarife de referință nu sunt obligatorii, sunt doar o referință pentru societățile de asigurări. ÃŽn al doilea rând, ele sunt calculate pe date istorice 2017 – 2021, pe date certe, pe daune întâmplate”, a precizat Valentin Ionescu, director general ASF.

Un șofer plătește în prezent pe polița RCA până la 1.700 de lei, echivalentul unei rate la apartament.

Brokerii susțin că trebuie să ne așteptăm la creșteri în viitor, pentru că totul s-a scumpit, de la energie și combustibil până la piesele auto.

Prețul unei asigurări RCA în România este influențat de sistemul bonus-malus. Șoferii care nu au provocat daune primesc o reducere a prețului poliței, în timp ce șoferii care au provocat daune vor plăti mai mult.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us