Cauzele sangerarilor menstruale abundente

Menstruatiile normale sunt definite ca sangerari vaginale care apar la fiecare 25-35 de zile si dureaza intre 3-7 zile, cu un volum mediu de pierderi de sange de 30-50 mililitri. Fiecare tampon sau absorbant folosit contine aproximativ 5 ml de sange, deci este in regula sa folosesti 10 tampoane / absorbante la fiecare menstruatie.

Daca menstruatia ta dureaza mai mult de sapte zile si pierzi mai mult de 80 ml de sange pe ciclu sau ai nevoie de mai mult de 16 tampoane sau absorbante obisnuite pe ciclu, atunci acesta este un semn al unei menstruatii mai abundente decat media (menoragie). Alte semne sunt episoade de fluxuri abundente si cheagurile de dimensiunea unei monede.

Despre menstruatiile abundente puteti citi si pe acest site.

Sunt menstruatiile abundente semn al unor probleme de fertilitate?

Nu neaparat, dar pot indica un dezechilibru hormonal care ar putea avea un impact negativ asupra fertilitatii tale. Cele doua dezechilibre hormonale legate de un flux mai mare sunt estrogenul ridicat / progesteron scazut si functia tiroidiana scazuta, despre care am vorbit mai sus.

O ovulatia sanatoasa si regulata este esentiala pentru a avea o fertilitate optima, dar aceasta nu se poate intampla daca hormonii sexuali si tiroida sunt dereglati. Productia optima de progesteron este esentiala pentru implantarea unui ovul fertilizat, deoarece pastreaza intacta mucoasa uterina. Daca nu exista suficient progesteron, aceasta poate duce la o faza luteala scurtata (a doua jumatate a ciclului dupa ovulatie), care poate impiedica implantarea. O faza luteala ar trebui sa fie de minimum 10 zile si, in mod ideal, ar trebui sa aiba o durata de 12-16 zile.

O productie sub nivelul optim de hormoni tiroidieni duce la niveluri mari ale prolactinei, care  poate insemna ca nu este eliberat niciun ovul in timpul ovulatiei sau poate cauza eliberarea neregulata a ovulelor si, prin urmare, dificultatea de a obtine o sarcina. De asemenea, functia tiroidiana scazuta poate insemna temperaturi mai scazute ale corpului, care pot afecta un embrion in crestere, deoarece trebuie sa existe o anumita temperatura pentru a creste si a se dezvolta.

O menstruatie mai abundenta implica simptome mai grave ale sindromului premenstrual?

Cele doua sunt adesea legate din cauza dominantei estrogenului / nivelului scazut de progesteron. Prea mult estrogen si prea putin progesteron pot duce la cresterea simptomelor emotionale si fizice ale sindromului premenstrual. Progesteronul este hormonul care iti mentine calmul si starea de bine, iar cand este scazut in a doua jumatate a ciclului, poti suferi de anxietate, furie, tulburari de dispozitie, depresie, balonare, sensibilitate a sanilor si acnee.

Consecintele menstruatiilor abundente

Ori de cate ori ai menstruatie, pierzi sange. Pentru femeile cu sangerari normale si o dieta care contine cantitati optime de fier, pierderea de sange si aportul de fier ar trebui sa fie in echilibru. Cu toate acestea, daca ai sangerari menstruale abundente si mai ales atunci cand dieta ta este deficitara in fier, pierderea de sange poate depasi aportul de fier si poate avea ca rezultat un deficit de fier si o posibila anemie. Deficitul de fier, cu sau fara anemie, poate provoca oboseala si poate interfera cu capacitatea de concentrare si de a face exercitii fizice, precum si desfasurarea activitatilor obisnuite.

Tratamente naturale pentru menstruatiile abundente

Preia controlul! Exista optiuni!

In primul rand mergi la medic si afla care este cauza menstruatiilor tale abundente.

Apoi urmareste sa iti reglezi echilibrul hormonal in mod natural. Vitex si Maca sunt plantele cele mai utilizate pentru reglarea hormonala feminina, care nu au efecte secundare si a caror actiune se mentine in timp. Daca menstruatiile tale abundente au la baza un dezechilibru hormonal, atunci opreste-te asupra acestor doua plante si bucura-te de efectul lor sinergic dat de NorMens.

In cazul in care sangerarile excesive lunare iti provoaca si anemie sau puri si simplu te simti lipsita de vlaga in zilele menstruatiei, atunci vei avea nevoie si de un supliment cu fier.

Suplimentarea cu vitaminele din complexul B va ajuta la restabilirea metabolismului adecvat al estrogenului in organism. iar Vitamina C poate reduce sangerarile abundente datorita efectului lor antiinflamator. Vitamina C este, de asemenea, importanta in prevenirea si tratarea anemiei, deoarece ajuta la imbunatatirea absorbtiei fierului, care ar putea fi si motivul pentru care actioneaza pentru reducerea fluxului intens.

Cauzele sangerarilor menstruale abundente. Sursa: csid.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us