CCR amână decizia pe legea pensiilor speciale

Judecătorii Curții Constituționale amână cu o nepăsare înfricoșătoare decizia privind legea pensiilor speciale și cumulul pensie-salariu. O nouă perioadă de așteptare plină de incertitudini și frământări pentru milioane de români care se întreabă dacă vor mai avea vreodată parte de o pensie decentă.

ÃŽntr-o demonstraÈ›ie de neglijență incredibilă, decizia crucială pentru viitorul financiar al țării a fost amânată pentru data de 2 august în cazul legii pensiilor speciale, È™i pentru data de 21 septembrie în cazul legii cumulului pensie-salariu. Motivul? “Lămuriri suplimentare”, precum cărora să ne bazăm pentru a nu face dreptate celor care se hrănesc din pensiile speciale nemeritate È™i exagerate.

În timp ce România se confruntă cu provocări economice majore și o povară fiscală tot mai apăsătoare, judecătorii se joacă de-a picioarele și amână luarea unei decizii critice. Parlamentul a trecut cu nonsalanta legea pensiilor speciale și cumulul pensie-salariu înainte ca acestea să fie supuse controlului constituționalității, aruncând astfel România într-un haos financiar greu de reparat.

Această amânare inexplicabilă a deciziei este un act de trădare la adresa cetățenilor cinstiți care contribuie cu trudă la sistemul de pensii și care sunt supuși constant presiunilor economice. Deși Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat controlul constituționalității, judecătorii au preferat să ignore nevoia urgentă de a clarifica și corecta aceste legi nedrepte.

Este revoltător să vedem cum aceste legi care favorizează o mână de privilegiați care își iau pensii speciale uriașe în detrimentul multora dintre noi care ne luptăm să supraviețuim cu pensii mizere. Acest comportament din partea instituțiilor responsabile cu aplicarea legii este inacceptabil și riscă să ducă la o sărăcie generalizată pentru pensionarii și salariații obișnuiți.

Românii nu pot fi lăsați să trăiască într-o continuă stare de nesiguranță financiară din cauza unor politicieni iresponsabili și a unor legi discriminatorii. Este timpul ca judecătorii să acționeze cu fermitate și promptitudine pentru a aduce dreptate și egalitate în sistemul de pensii, înainte ca viitorul nostru economic să fie iremediabil compromis.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us