Pentru prepararea ceaiului de pătrunjel adăugați în 200 ml de apă fierbinte o lingură și un sfert de frunze uscate de pătrunjel (și tulpini), acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 5-6 minute, strecurați și consumați.
Între beneficiile consumului de ceai de pătrunjel amintim:
- detoxifică organismul
- facilitează scăderea în greutate, combate obezitatea
- utilizat extern, tonifică rădăcina firului de păr
- elimină petele de pe piele cauzate de înaintarea în varstă
- întărește sistemul imunitar
- stimulează metabolismul
- are efect antidepresiv ușor, calmant
- contribuie la eliminarea calculilor renali și previne litiaza renală
- purifică sângele
- crește fertilitatea feminină
- adjuvant în tratarea infertilității masculine
- ameliorează crampele menstruale
- previne cancerul
- scade nivelul de colesterol
- previne și tratează infecțiile urinare
- îmbunătățește digestia
- menține elasticitatea vaselor sangvine
- reglează ciclul menstrual
- combate balonarea
- stimulează circulația sangvină periferică.
Consumul de ceai de pătrunjel este contraindicat femeilor însărcinate deoarece poate induce travaliul sau poate cauza avort spontan, celor care alăptează deoarece reduce secreția de lapte matern.
Depășirea dozei de 200 ml pe zi poate cauza excitare nervoasă, vomă, greață, scaun hemoragic, diaree sau alte tulburări digestive.
Ceaiul de pătrunjel se va consuma pe parcursul a cel mult 10 zile consecutiv.
Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de pătrunjel, aici.
Ce boli trateaza ceaiul de patrunjel. Sursa: digifm.ro