Cel mai ieftin furnizor de energie electrică din Romania

Hidroelectrica, cel mai ieftin furnizor de energie electrică din Romania și, în același timp cel mai mare producător de energie electrică din România, a ajuns la 20.000 de clienți persoane fizice și continuă achizițiile de sisteme IT în încercarea de a onora în termenele legale cererile oamenilor care vor să devină clienți Hidroelectrica.

Numărul clienților persoane fizice ai Hidroelectrica crește. Potrivit datelor oficialilor companiei, la finalul celui de-al treilea trimestru al acestui an, compania a trecut de pragul de 20.000 de clienți persoane fizice. Cu circa 8.000 peste nivelul înregistrat la jumătatea anului, acestea din urmă fiind date publice.

Hidroelectrica are, de departe, cel mai bun preț al energiei electrice pentru consumatorii casnici, 25 de bani/kWh pentru energia activă, dar, nefiind un furnizor “clasic”, activitatea de contractare merge destul de greoi. Din acest motiv, pentru că nu reușește să semneze contractele cu casnicii care doresc să devină clienți, compania a primit sute de amenzi.

“Sunt dificultăți pe care le întâmpină în primirea și gestionarea avalanșei de cereri, pentru că trebuie să recunoaștem că are de luni bune cele mai mici prețuri și în comparatorul de pe site-ul ANRE. Am aplicat sute de amenzi în valoare de peste 1 milion de lei către Hidroelectrica. Ei chiar fac eforturi și încearcă să se adapteze și să gestioneze”, declara, la finalul lunii august, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege.

Compania are încă această ofertă, de 25 de bani/kWh pentru casnici, preț ferm un an de zile, pentru cine semnează contracte înainte de sfârșitul anului. Probabil, după acea dată, oferta nu va mai fi atât de generoasă, în condițiile creșterii explozive a prețului energiei electrice în piață.

La finalul lunii mai, directorul companiei, Bogdan Badea, declara că Hidoelectrica își va automatiza complet procesele de contractare, ceea ce va conduce la scurtarea termenelor pentru viitorii clienți. Atunci, Badea a vorbit despre achiziția unui sistem IT care presupune inclusiv “roboți” de tip UiPath. Practic softul extrage datele din e-mailurile trimise de cei care doresc să devină clienți Hidroelectrica, pe care le pune automat în softul de gestionare a clienților și astfel se generează automat contractele și apoi facturile.

Totuși, potrivit unei relatări recente a publicației Profit.ro, compania mai trebuie să facă achziții IT pentru a simplifica procesul de contractare, iar noile platforme vor funcționa în prima parte a anului viitor

„În ceea ce privește solicitările venite din partea viitorilor clienți și din partea clienților contractați, instrumentul utilizat în prezent este e-mailul, fără a exista un sistem informatic dedicat urmăririi acestora. Hidroelectrica intenționează implementarea a două mari proiecte care să susțină activitatea de furnizare. E vorba de Salesforce Sales Cloud, pentru care contractul de implementare a fost atribuit, respectiv implementarea SAP IS-U.

Se estimează că aceste două sisteme nu vor fi operaționale mai devreme de începutul anului 2022.

Ca urmare a aspectelor prezentate mai sus, obiectivul general al prezentei achiziții este de a realiza un cadru structurat prin care Hidroelectrica să interacționeze eficient cu viitorii clienți și cu clienții contractați, atât sub aspectul solicitărilor în procesul de contractare, cât și sub aspectul solicitărilor venite ca urmare a derulării contractului de furnizare, care să poată fi auditabil din punct de vedere al indicatorilor de calitate impuși de către ANRE și care să ofere clienților un suport digital atât pentru procesul de contractare, cât și pentru cele mai frecvente solicitări apărute în derularea contractului de furnizare”, se menționează în documentația de atribuire a contractului, citată de Profit.ro

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, 100% verde, și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us