Certificat verde COVID descarcare Gratuita

Certificat verde COVID descarcare gratuita. Vrei să ai pe telefon Certificatul European COVID? Ai ajuns unde trebuie, pentru că în acest material îți vom explica, pas cu pas, cum poți descărca documentul care atestă că ești vaccinat, ai trecut prin boală sau ai un rezultat negativ la un test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore.

Vezi si: Informații oficiale COVID-19 în timp real Romania. Date in timp real coronavirus Romania

De ce ai nevoie de un Certificat COVID?

Certificatul Verde European COVID, cunoscut și sub denumirea de „certificat verde COVID”, „certificat digital european” sau „pașaport de vaccinare”, va deveni obligatoriu pe teritoriul României pentru accesul la evenimente (publice sau private), intrarea în restaurante, baruri ori terase, pentru intrarea în cinematografe, la conferințe, cursuri sau workshop-uri ori la competiții sportive organizate în localitățile unde rata de infectare a populației a trecut de 3 la mie în ultimele 14 zile.

De asemenea, vei avea nevoie de acest document și la trecerea prin punctele vamale, fie ele terestre sau aeriene, dar și în majoritatea statelor lumii pentru accesul în locurile publice, unde impunerea acestui certificat a fost făcută cu câteva luni înainte.

Cine poate obține un Certificat Verde European COVID?

Poți obține un Certificat Verde European COVID doar dacă îndeplinești măcar una dintre următoarele condiții:

 • ești vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • ai un rezultat negativ la testul RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau un rezultat negativ certificat la testul antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
  au trecut cel puțin 15 zile de la momentul în care ai fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2.
 • De asemenea, e important să știi că poți obține Certificatul European Covid de pe siteul certificat-covid.gov.ro/login doar în cazul în care ai primit măcar una dintre cele două doze de vaccin pe teritoriul României.

De unde poți descărca Certificatul COVID pe telefon?

Certificat verde COVID descarcare gratuita

Iată cum poți descărca în telefon certificatul european COVID, indiferent dacă folosești un iPhone sau un telefon cu Android, adică un Samsung, Huawei sau un alt dispozitiv:

 • intră pe site (<- dă click aici) și introdu acolo adresa ta de mail, dă click în căsuța Nu sunt robot și apasă pe butonul de Autentificare;

descarcare certificat covid pasul 1

 • verifică mailul pe care îl vei primi direct din aplicație (Gmail, Yahoo sau orice altceva folosești) sau dă click pe Scurtătură către email;
 • certificat verde covid pasul 2 în mailul primit, dă click pe Autentificare sau direct pe linkul generat mai jos;

certificat verde covid pasul 3

 • parcurge cu răbdare metoda de validare că nu ești robot. Etapa asta s-ar putea să dureze ceva, însă e calea sigură pentru a descărca certificatul digital european COVID;
 • completează toate câmpurile cerute de site cu datele tale personale. Dacă ai două prenume, la partea la care trebuie să-ți treci inițialele, alege-o doar pe a primului prenume (exemplu: dacă te numești Popescu Ion-Daniel, inițialele pe care va trebui să le treci pe site sunt P și I);
 • vei avea opțiunea de a crea o scurtătură în meniul telefonului tău. Poți alege această variantă, dacă vei dori acces rapid la certificatul european COVID, sau poți merge pe posibilitatea descărcării în telefon, sub forma unui document PDF, a certificatului. Desigur, poți opta și pentru printarea acestuia, dacă îți este mai comod așa. În cazul în care vei alege să descarci în telefon certificatul Covid, cel mai probabil îl vei găsi la Downloads.
  Pentru că vorbim de o platformă luată cu asalt în ultimele zile, e bine să știi că generarea certificatului european COVID poate dura mai mult decât te-ai putea aștepta, însă nu e exclus să-l primești pe mail chiar și în mai puțin de un minut.

Dacă a trecut mai mult de o oră și nu ai primit nicio notificare sau niciun mail din partea platformei, intră și reia pașii explicați mai sus sau verifică dacă nu cumva certificatul este deja disponibil în contul tău de pe site.

Ce ar trebui să mai știi este că PDF-ul include și traducerea în engleză a certificatului tău care atestă fie că te-ai vaccinat, fie că ai trecut printr-o testare (rapidă sau PCR), fie că ai avut Covid în ultimele 180 de zile. Mai mult decât atât, așezarea în pagină a conținutului acestui certificat a fost gândită pentru ca, în cazul în care alegi să printezi documentul, acesta să poată fi împăturit perfect pentru a încăpea în portofelul tău.

Totodată, la fel ca în cazul programărilor la vaccinare, poți folosi acest site pentru a ajuta și alte persoane care e posibil să nu se descurce atât de bine în mediul online.

Deocamdată, nu există o aplicație mobilă dedicată acestui certificat verde covid, dar nu excludem ideea ca ea să fie creată în următoarea perioadă.

Dă share acestui material, să afle și prietenii tăi cât de mult s-a simplificat posibilitatea de călătorie în străinătate, chiar dacă pandemia nu s-a încheiat.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Navigare rapida

Follow us