Cine a fost Dan Petrescu, decedat in accidentul aviatic de langa Milano

Cine a fost Dan Petrescu, decedat in accidentul aviatic de langa Milano. Dan Petrescu este miliardarul care a murit în accidentul de astăzi de la Milano. Alături de el şi-au mai pierdut viaţa soţia şi fiul său, cercetător în biologie molculară la Chicago.

Dan Petrescu avea 68 de ani şi controla suprafeţe mari de terenuri din Bucureşti, dar şi din ţară.

Potrivit ZF, cele mai vizibile erau, în 2010, cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă şi hipermarketurile Real, dar şi alte galerii comerciale.

Povestea lui de succes începe în anii 80. După ce a terminat Politehnica, Petrescu se căsătoreşte cu Regina Petrescu şi pleacă în Germania, unde începe un buisness în domeniul auto. La puţin timp, îl întâlneşte pe Ion Ţiriac cu care bate palma şi încep să colaboreze în tenis.

După Revoluţie, cei doi se întorc împreună în ţară, unde continuă parteneriatul, Petrescu contribuind la succesul lui Ion Ţiriac în afaceri în multe zone ale lumii. În paralel, Petrescu începe businessuri proprii în imobiliare şi distribuţie auto, construindu-şi o situaţie financiară impresionantă.

A fost un personaj pasionat de pilotaj şi şi-a cumpărat avionul acum zece ani. Ţiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, deşi era foarte discret şi nu era prezent în spaţiul public, iar apropiaţii săi îl prezintă drept o persoană care oferea mereu cel mai bun sfat şi cea mai potrivită vorbă, dar şi o peroană cu un talent înăscut al povestirii, motiv pentru care prietenii îl porecleau în glumă, Petre Ispirescu.

Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o clădire din Via Marignano, San Donato Milanese (Milano), iar cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulţi şi un copil, anunţă ANSA.

Avionul decolase de la Linate cu destinaţia Olbia.

Potrivit primelor informaţii, avionul s-a prăbuşit într-o clădire goală, în curs de renovare, folosită ca birouri şi parcare pentru autobuze. Locuitorii din zonă au auzit un şuierat puternic şi apoi o explozie, cauzată de impactul cu ultrauşorul.

Imediat, flăcările au cuprins clădirea cu două etaje din Via 8 Ottobre 2001, la colţul cu Via Marignano, la câţiva paşi de sediul Eni din San Donato şi de capătul de linie galbenă a metroului din Milano.

Publicaţia Milano Corriere susţine că pilotul era român. Alături de el la bord se aflau soţia sa, fiul lor şi 5 prieteni.

Cine a fost Dan Petrescu, decedat in accidentul aviatic de langa Milano. Sursa: stiri.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us