Cine este Georgeta Bumbac, administrator la Aeroportul Otopeni

Cine este Georgeta Bumbac, administrator la Aeroportul Otopeni. Georgeta Bumbac fina baronului PSD Felix Stroe, a fost numită de liberali administrator la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, noua conducere de la Transporturi schimbând, cu o excepţie, întreg Consiliul de Administraţie al CNAB.

Georgeta Bumbac, funcţionar public de peste 20 de ani, şi trecută pe la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” a fost promovată de Viorica Dăncilă şi, înainte ca PNL să o revoce din funcţiile ocupate la Ministerul Transporturilor, avea funcții în trei consilii de administraţie, din care două „grele”, adică bine remunerate: la Compania de Drumuri (CNAIR), la Compania Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi la Administraţia Canale Navigabile.

Declaraţia de avere din mai 2020, din funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii, arată veniturile anuale obţinute: 132 mii lei de la Ministerul Sănătăţii, 81.620 lei de la CNAIR, 83.852 lei de la CNAB şi „doar” 45.624 lei de la Canale Navigabile.

Schimbări pe bandă rulantă în CA-urile companiilor de stat din subordinea Ministerului Transporturilor

Reamintim că Ministerul Transporturilor este condus interimar de liberalul Dan Vîlceanu, după demisia lui Cătălin Drulă (USR). Economedia a scris, anterior, în exclusivitate, că una din primele decizii ale lui Vîlceanu ca ministru al Transporturilor a fost să convoace adunările generale ale acționarilor la nouă companii din subordine, printre care și Compania de Drumuri, CFR Călători și Tarom, pentru a schimba consiliile de administrație.

Astfel, în data de 16 septembrie, ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a numit un nou Consiliu de Administraţie la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte şi inginerul constructor Cristian Pistol, consilierul premierului pe probleme de infrastructură, potrivit informaţiilor Economedia. Este considerat un apropiat al secretarului de stat Ionel Scrioşteanu (PNL). Ulterior, Cristian Pistol a fost numit Director General al CNAIR, după ce Consiliul de Administraţie convocat de Ministerul Transporturilor a decis revocarea Marianei Ioniţă de la șefia Companiei de Drumuri.

Totodată, în data de 21 septembrie, Ministerul Transporturilor a schimbat un membru din consiliul de administrație de la Tarom. Mai precis, Mihăiţă Ursu, inginer geodez şi specialist în vânzări de ţiglă metalică (vezi aici CV) l-a înlocuit pe bancherul Costin Ţîră, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil de domeniul feroviar şi promovat de USR.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us