Cine va fi premier guvern 2022

Cine va fi premier guvern 2022. Iohannis a avut, luni, consultări cu reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale, iar apoi cu cei ai AUR, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. USR nu a participat la consultările de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a anunțat oficial că Nicolae Ciucă primește din nou sarcina de a forma noul Guvern, un anunț fără surprize, după negocierile dintre PNL, PSD și UDMR. Nicolae Ciucă a mai fost desemnat și pe 21 octombrie, dar și-a depus mandatul după ce PNL nu a reușit să adune o majoritate parlamentară pentru a trece un guvern minoritar. Azi, el a fost singura propunere ale celor trei partide care formează noua coaliție de guvernare. Ciucă urmează să conducă Executivul, în cazul în care este învestit de Parlament, pentru următorul an și jumătate, în urma sistemului de rotație agreat de PNL și PSD.

Principalele declarații ale lui Nicolae Ciucă

În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să avem un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea țării.

Un guvern care să asigure stabilitatea țării, cetățenii așteaptă stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemie, criza energetică.

Și de asemenea să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR și este evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare. Avem un procent substanțial pentru ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate.

Sperăm ca începând de joi să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale.

Cine va fi premier guvern 2022. Sursa: stiri.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us