City Insurance a dat faliment

City Insurance a dat faliment. Autoritatea de Supraveghere Financiară a trimis oficial în faliment compania City Insurance

Autoritatea de Supraveghere Fianciară (ASF) a anunţat vineri seară că va trimite în faliment compania de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din România cu o cotă de piaţa de 45%, ca urmare a faptului că nu a venit niciun investitor să o salveze, iar indicatorii de capital nu au fost restabiliţi, scrie Ziarul Financiar.

Acest faliment era aşteptat de piaţa asiguratorilor de mai mult timp având în vedere situaţia de la City Insurance.

În urma controlului, inclusiv internaţional, din primăvara acestui an, ASF a constatat că anumite extrase de cont prezentate de City Insurance erau false, iar banii nu existau.

ASF spune că toate falsurile găsite în companie au fost semnalate organelor de anchetă.

City Insurance era o companie deţinută Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, şi de investitorii italieni.

City Insurance a crescut exponenţial după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situaţie finaciară dezastruoasă.

Creşterea City Insurance a fost exponenţială, astfel încât a ajuns să deţină aproape jumătate din piaţa RCA din România pentru că vindea aceste poliţe cu cel mai mic preţ.

Euroins, al doilea jucător de pe piaţa de RCA cu o cotă la fel de mare, a primit infuzie de capital şi pentru moment merge înainte.

Firmele care prestau la drumuri pentru CNAIR asigurau garantii la City ca era ieftin. Acum vor fi trimisi probabil la banci pentru scrisori de garantie si ar trebui sa si aiba bani pe bune. Camioanele se asigurau si ele majoritar la City, cu 1.000 euro. Urmatorul pret din piata e de peste 2.000 euro. Banii din fondul de garantare nu pot ajunge pt despagubiri, asa ca restul asiguratorilor ramasi va trebui sa umple la loc visteria si sa scumpeasca politele proprii.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Navigare rapida

Follow us