City Insurance in faliment. Plângere la DIICOT, depusă chiar de acționarii companiei

City Insurance in faliment. Plângere la DIICOT, depusă chiar de acționarii companiei. Scandalul falimentului celei mai mari companii din domeniul asigurărilor RCA, City Insurance, devine subiect de dosar penal. Sunt cel puțin trei investigații la marile parchete.

Cel puțin 3 plângeri penale au fost depuse în legătură cu modul în care a fost controlată, administrată compania de asigurări și modul în care s-a ajuns la intrarea acesteia în insolvență.

Cea mai recentă plângere a ajuns pe masa DIICOT chiar din partea acționariatului City Insurance. Acesta acuză angajații din România care au gestionat compania de mai multe infracțiuni – constituire de grup infracțional, bancrută frauduloasă. Investigația a fost deja pornită și este de așteptat ca procurorii să solicite documente și să fie verificate toate acuzațiile.

De cealaltă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut deja plângeri penale, înainte de a solicita falimentul City Insurance, tomai din cauza modului în care decurgea relația cu compania. ASF a depus în ianuarie o plângere la DNA, pentru suspiciuni de protejare a companiei, deși ar fi trebuit sancționată mai dur, pentru a evita intrarea în faliment.

ASF a decis săptămâna trecută retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance şi a cerut deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Asigurații la City Insurance au și opțiunea să denunțe aceste polițe, să renunțe la ele, să primească restul de bani pentru perioada rămasă și să-și facă asigurare la o altă companie.

Compania era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA, cu peste trei milioane de polițe.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us