CNA va controla YouTube și alte platforme video similare

CNA va controla YouTube și alte platforme video similare. UPDATE ora 20.34 Proiectul de mai jos a fost aprobat de Executiv.

Știrea inițială – Guvernul pune pe tapet a treia oară la rând un proiect de modificare a Legii audiovizualului discutat inițial în primă lectură în aprilie anul trecut și ulterior retras de pe agenda Executivului pentru reanalizare, proiect care prevede că serviciile de platformă de partajare a materialelor video, precum YouTube și altele similare, urmează să intre sub supravegherea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), având nevoie de autorizare de funcționare de la acesta, iar instituția va putea decide îndepărtarea anumitor conținuturi de pe aceste platforme sau restricționarea accesului la acestea.

Proiectul de lege reluat acum de Guvern urmărește transpunerea în legislația națională a Directivei UE nr. 1808/2018 cu privire la serviciile media audiovizuale, care a avut ca scop, printre altele, “nivelarea terenului de joc” al pieței de profil din punct de vedere al poverii reglementării, audiovizualul clasic considerându-se nedreptățit din acest punct de vedere în comparație cu noii jucători online, inclusiv din social media.

Termenul de “serviciu de platformă de partajare a materialelor video” este definit ca “serviciul al cărui scop principal ori o funcționalitate esențială, ale acestuia sau ale unei secțiuni disociabile, este furnizarea către publicul larg, prin rețele de comunicații electronice, de programe (…) și/sau de materiale video generate de utilizatori (…), în scop informativ, de divertisment sau educativ, pentru care furnizorul platformei de partajare a materialelor video nu are responsabilitate editorială, și a căror organizare este stabilită de către furnizor, cu ajutorul mijloacelor automate sau al algoritmilor, în special prin afișare, marcare și secvenționare”.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us