Conditii calatorie Germania. Ultimele informatii

Conditii calatorie Germania. Ultimele informatii

România nu este clasificată de către autoritățile germane drept zonă cu variante ale virusului.

Prin urmare, începând cu data de 01.06.2022, persoanele care vin din România nu mai au obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal german dovada vaccinării anti-COVID-19, a vindecării de COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19. Nu mai este necesară nici înregistrarea pe portalul www.einreiseanmeldung.de.

Articol recomandat: Cum schimb furnizorul de energie?

Persoanelor care sosesc în Germania din zone cu variante ale virusului li se aplică o serie de obligații speciale, detaliate mai jos.

Lista clasificării zonelor este disponibilă pe pagina Institutului Robert-Koch:

  • www.rki.de
  • https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Informații actualizate privind conditiile de calatorie in Germania, redactate inclusiv în limba engleză, pot fi consultate pe următoarele pagini de internet:

  • https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html
  • https://www.bundesgesundheitsministerium.de/service/gesetze-und-verordnungen/guv-19-lp/coronaeinreisev.html
  • https://www.bundesgesundheitsministerium.de/en/coronavirus/infos-reisende/faq-tests-einreisende.html
  • https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus/infos-reisende/einreise-sms-sprachen.html
  • https://www.pei.de/DE/newsroom/dossier/coronavirus/coronavirus-node.html;jsessionid=A8FA4775468A8810942406E670E16284.intranet231
  • https://www.pei.de/DE/newsroom/dossier/coronavirus/coronavirus-inhalt.html?nn=169730&cms_pos=3
  • autoritățile locale de sănătate publică responsabile pot fi identificate în funcÈ›ie de codul poÈ™tal al localității pe raza căreia este efectuată carantina pe pagina https://tools.rki.de/PLZTool/.

Conditii calatorie Germania incepând cu 01.06.2022,

în Germania există doar categoria de zone cu variante ale virusului, regiunile care nu sunt incluse în această categorie fiind considerate fără risc epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19. Categoriile de zone de risc și zone de risc ridicat au fost eliminate.

Persoanele care s-au aflat, oricând în ultimele 10 zile anterioare intrării în Germania, în zone cu variante ale virusului au următoarele obligații:

  • obligaÈ›ia de înregistrare, înainte de sosirea în Germania, pe portalul www.einreiseanmeldung.de;
  • obligaÈ›ia de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal documente care atestă rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19 tip PCR, PoC-NAT sau echivalent, valabil 48 de ore. Dovada vaccinării sau a vindecării nu este suficientă în acest caz. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaÈ›i de la obligaÈ›ia de a prezenta dovada testării;
  • obligaÈ›ia autoizolării timp de 14 zile imediat după sosirea în Germania, dacă nu este prezentată dovada vaccinării complete cu un vaccin pe care Institutul Robert-Koch îl consideră eficient împotriva variantelor de virus din zona de călătorie cu variante ale virusului. ÃŽn timpul autoizolării nu este permisă părăsirea locuinÈ›ei sau primirea vizitatorilor, încălcarea regulilor fiind sancÈ›ionată cu amenzi. Această obligaÈ›ie se aplică È™i copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Conditii calatorie Germania ca regulă generală, nu este permisă intrarea în Germania din zonele de risc cu variante de virus. Sunt admise următoarele excepții de la măsura interzicerii accesului: persoanele care folosesc exclusiv zona de tranzit a unui aeroport german în scopul continuării călătoriei către un alt stat în care au dreptul să intre, cetățenii germani și membrii de familie ai acestora, persoanele cu reședință sau drept de ședere în Germania, transportatorii de mărfuri, personalul medical, persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent, persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU și lucrători considerați necesari pentru menținerea funcționalității unor companii din branșe relevante din punct de vedere sistemic. Informații suplimentare pot fi consultate pe:

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente măsurilor de prevenire a răspândirii bolilor, autoritățile germane pot aplica amenzi și sancțiuni.

Având în vedere dificultățile întâmpinate în ceea ce privește accesarea de servicii medicale devenite necesare în timpul șederii temporare pe teritoriul german, este recomandată obținerea (anterior sosirii în Republica Federală Germania!) a Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate.

Acest card se obține prin cerere adresată casei de asigurări de sănătate în evidența căreia se află persoana asigurată. Mai multe detalii pot fi consultate la următoarea pagină de internet: https://cnas.ro.

Conditii calatorie Germania – MÄ‚SURI PE PLAN INTERN:

Accesul în unele sectoare ale vieÈ›ii publice poate fi condiÈ›ionat de obligativitatea purtării unei măști de protecÈ›ie FFP2, a prezentării dovezii testării negative, vindecării sau vaccinării complete, precum È™i de reglementările adoptate la nivelul landurilor

Regulile de carantină, conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land pot fi accesate pe pagina cancelariei federale a Germaniei:

Conditii calatorie Germania – Ministerul Afacerilor Externe recomandă:

cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze, conform jurisdicţiei teritoriale, misiunii diplomatice a României la Berlin sau oficiilor consulare din Bonn, Stuttgart şi München şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Conditii calatorie Germania. Ultimele informatii. Sursa: mae.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us