Contesa Digitală rămâne sub control judiciar

InfluenceriÈ›a Ana Morodan, supranumită pompos “contesa digitală”, scapă deocamdată de pedeapsă, deÈ™i a fost prinsă conducând sub influenÈ›a drogurilor È™i cu permisul suspendat în luna martie. O nouă dovadă a privilegiilor pentru cei cu bani È™i influență! MagistraÈ›ii de la Judecătoria Sectorului 1 BucureÅŸti au decis luni, 24 iulie, să o È›ină sub control judiciar, fără a-i aplica sancÈ›iuni adecvate pentru gravitatea acuzaÈ›iilor aduse în cârciumăresei digitale.

Cu o dezinvoltură de-a dreptul revoltătoare, Ana Morodan va beneficia de o măsură blândă de control judiciar, care presupune doar să se prezinte la judecată È™i să informeze dacă își schimbă adresa. Oare cât de greu poate fi asta pentru o persoană cu o “activitate online de succes”? Este o umilință pentru societatea românească să vadă că cei cu influență È™i avere se pot sustrage de răspundere È™i de legile țării în mod atât de facil.

Mai mult, această aÈ™a-zisă “influenceriță” susÈ›ine că nu a consumat droguri, deÈ™i probele biologice au confirmat contrariul. Pare că Ana Morodan trăieÈ™te într-o lume paralelă, unde regulile nu se aplică È™i unde refuză să accepte responsabilitatea pentru propriile acÈ›iuni.

Este o jignire la adresa tuturor cetățenilor cinstiți să vedem cum justiția nu își face datoria cu persoanele influente și cu resurse financiare, în timp ce oamenii obișnuiți sunt pedepsiți cu mult mai aspru pentru fapte mult mai puțin grave.

ÃŽntr-o È›ară în care sistemul judiciar ar trebui să fie un exemplu de imparÈ›ialitate È™i dreptate, acest caz al “contesei digitale” arată că inegalitatea È™i impunitatea sunt la ordinea zilei. Oricine ar fi acuzat de asemenea infracÈ›iuni grave ar trebui să fie tratat cu aceeaÈ™i fermitate, indiferent de statutul social sau popularitatea în mediul online.

Ana Morodan nu ar trebui să scape nepedepsită pentru încălcarea legilor și pentru punerea în pericol a vieților celorlalți participanți la trafic. Este un exemplu degradant și demoralizator pentru întreaga societate și o provocare la adresa principiilor unei justiții echitabile și eficiente. Este timpul ca autoritățile să acționeze și să trateze cu seriozitate astfel de cazuri, pentru a restabili încrederea cetățenilor în sistemul judiciar.

Sursa foto: Libertatea

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us