Cum arata hemoroizii?

Cum arata hemoroizii?

Hemoroizii sunt structuri sinusoidale din canalul anal care ajută la controlul scaunului. Aceste structuri devin patologice sau hemoroizi când sunt umflate sau inflamate.

În starea lor fiziologică, acestea îndeplinesc un rol atenuator, fiind compuse din canale arterio-venoase și țesut conjunctiv.

Simptomele hemoroizilor patologici depind de tipul de hemoroizi. Hemoroizii interni prezintă de obicei sângerare rectală în timp ce hemoroizii externi pot produce puține simptome sau, dacă sunt trombozați, durere puternică și inflamație a zonei anusului.

Multe persoane numesc în mod incorect orice simptom ce apare în zona anal-rectală drept „hemoroizi” și cauzele grave ale simptomelor ar trebui excluse.

Deși cauza exactă a hemoroizilor rămâne necunoscută, există un număr de factori care sporesc presiunea intraabdominală, în special constipația, despre care se consideră că au un rol în dezvoltarea acestora.

Tratamentul inițial pentru afecțiunea de gravitate ușoară până la moderată constă în sporirea aportului de fibre, lichide administrate oral pentru a menține hidratarea, AINS pentru a diminua durerea și odihnă.

Un număr de proceduri minore pot fi executate dacă simptomele sunt grave sau dacă nu se îmbunătățesc prin conduită conservatoare. Chirurgia le este rezervată celor ale căror simptome nu se îmbunătățesc urmând aceste măsuri. Până la jumătate dintre oameni pot avea probleme cu hemoroizii la un moment dat în viață. Rezultatele sunt de obicei bune.

Hemoroizii interni și externi se pot prezenta diferit; însă multe persoane pot avea o combinație a acestor două tipuri de hemoroizi. Sângerarea suficient de puternică încât să cauzeze anemia este rar și sângerările care prezintă pericol pentru viață sunt și mai rare.

Multe persoane sunt rușinate când se află în această situație și deseori solicită îngrijiri medicale numai când afecțiunea este într-o stare avansată.

Externi
Dacă nu sunt trombozați, hemoroizii externi pot cauza puține probleme. Însă, când sunt trombozați, hemoroizii pot fi foarte dureroși. Cu toate acestea, această durere trece în 2 – 3 zile. Edemul însă dispare în câteva săptămâni. După vindecare poate rămâne o papulă. Dacă hemoroizii sunt mari și produc probleme de igienă, aceștia duc la iritații ale pielii din jur și prin urmare la mâncărimi în jurul anusului.

Interni
Hemoroizii interni apar de obicei cu sângerare rectală nedureroasă, cu sânge de culoare roșu aprins, în timpul defecației sau după aceasta. De obicei sângele acoperă scaunul, o afecțiune numită hematochezie, rămâne pe hârtia igienică sau picură în vasul de toaletă. Scaunul are de obicei o culoare normală.

Alte simptome pot include secreții mucoase, o masă perianală dacă apare prolapsul în afara anusului, mâncărime și incontinență fecală. Hemoroizii interni sunt dureroși doar dacă sunt trombozați sau necrozați.

Cum arata hemoroizii poze

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us