Cum arată nepoata lui Arsenie Boca Zoe Dăian VIDEO

Cum arată nepoata lui Arsenie Boca, cel considerat Părintele Ardealului. Deși are o vârstă extrem de înaintată, Zoe Dăian, căci așa o cheamă s-a refugiat într-un azil de bătrâni din Bihor și a învins coronavirusul la 90 de ani.

Nepoata lui Arsenie Boca, greu încercată de bolile bătrâneții

Citeste si: Rugaciune catre ingerul pazitor grabnic ajutatoare

Zoe Dăian este încercată de bolile bătrâneții, însă de când s-a aflat de perzența ei într-un centru de vârstnici din Bihor, locul a devenit mic loc de pelerinaj pentru credincioși. Zoe Dăian este lucidă, deși a stat patru săptămâni în comă, după un atac cerebral. Anul trecut a avut o formă severă de coronavirus, însă crede că a reușit să treacă peste boală datorită Părintelui care o veghează.

Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca, s-a născut în anul 1930, în comuna Buteni, județul Arad, iar tatăl ei era învățător și director de școală.

”Bunica mea, din partea tatălui, Ana Boca, a soră cu tatăl lui Zian (n.red.numele de botez al lui Arsenie Boca). Când părinții lui au divorțat, iar apoi tatăl lui, cu care a rămas, a murit, Zian nu a vrut să se mute la bunicii unde locuia și mama lui. A vrut să stea cu tata. Avea 14 ani când a ajuns la noi acasă. Eu m-am născut abia după șase ani” a povestit Zoe Dăian pentru Bihoreanul.

Cum era Zian în copilărie

Din anii copilăriei pe care i-a petrecut în preajma lui Arsenie Boca, Zoe Dăian și-a amintit că era modest, serios și retras, că îi plăcea să se roage, să picteze icoane, dar și că a învățat să cânet extrem de ușor la instrumente, numai citind partiturile ori ascultând doar notele.

Zian a decis să se călugărească și să se retragă la mănăstirea Sâmbăta, alegându-și numele de Arsenie, pe când Zoe nu împlinise încă vârsta de 10 ani.

”Eram studentă la Cluj când a fost închis”.

În ce privește minunile pe care le-ar fi făcut părintele Arsenie, Zoe a recunoscut că inițial nu le-a crezut:

”L-au crezut că-i impostor”.

Zian Boca s-a născut la data de 29 septembrie 1910, în localitatea Vața de Sus, județul Hunedoara. El s-a călugărit în anul 1939 și a primit numele de Arsenie. Părintele Arsenie, considerat Părintele Ardealului, a murit pe 28 noiembrie 1989, la 79 de ani, la Sinaia. El a fost înmormântat la mănăstirea Prislop, pe 4 decembrie 1989.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us