Cum arata pizda?

Cum arata pizda?

Vaginul este un organ sexual, parte a aparatului genital feminin, care face legătura între vulvă și uter. Termenul vagin nu trebuie confundat cu vulvă, care desemnează totalitatea organelor sexuale externe ale femeii.

Vaginul este un organ impar, musculo-membranos, situat între vezica urinară și rect. Reprezintă organul de copulație al femeii, canal de expulzie a fătului și anexelor sale în timpul nașterii, fiind foarte extensiv și elastic, asigură eliminarea lichidului menstrual și a produselor de secreție ale uterului.

La femeile adulte de vârstă reproductivă, suprafața internă a vaginului nu este netedă, ci prezintă cute și pliuri. Cutele vaginale transversale sunt pliuri ale mucoasei vaginale, amplasate pe marginile laterale și formează câte o proeminență longitudinală pe fața anterioară și fața posterioare. Aceste proeminențe reprezintă pliurile vaginale îngroșate și poartă numele de coloane (creste) vaginale.

Coloana vaginală anterioară (Columna rugarum anterior) proeminează cu 5-15 mm, fiind mai evident decât cea posterioară. Începe la orificiul vaginal, la 2-3 mm mai jos de meatului uretral. În porțiunea superioară a vaginului, coloana anterioară se sfârșește printr-o bifurcație care se atenuează.

Coloana vaginală posterioară (Columna rugarum posterior) este mai puțin dezvoltată decât cea anterioară, coboară în jos și se observă până în porțiunea median a vaginului, unde începe să se piardă.

Cele doua coloane nu sunt dispuse una în fața celeilalte. Ele nu se suprapun, ci se găsesc deplasate față de linia mediană, spre stâng sau spre dreapta, astfel la închiderea vaginului ele devin alăturate.

Cum arata pizda – Structura peretelui vaginal

Secțiune prin peretele vaginal ce reprezintă doar tunica mucoasă
Peretele vaginal are o grosime de aproximativ 3 – 4 mm. Structural, peretele vaginal este alcătuit din trei tunici: conjunctivă, musculară și mucoasă. Unii autori descriu patru tunici, divizând tunica mucoasă în 2 straturi: spongios și mucos.

Tunica conjunctivă (externă), sau adventiția, este constituită din țesut conjunctiv cu numeroase fibre musculare netede, vase sangvine, mai ales vene și limfatice, elemente ce se continuă cu cele ale spațiului pelvisubperitoneal și perineului.

Tunica musculară este alcătuită dintr-o rețea din fibre musculare netede dispuse în două straturi: longitudinal intern și circular extern. Fibrele musculare longitudinale continua în secțiunea superioară cu fibrele superficiale ale uterului. Fibrele circulare sunt dispuse ca inelele, la extremitatea inferioară formând sfincterul vaginal.

Tunica mucoasa vaginală (medie) este formată dintr-un epiteliu pavimentos stratificat, necheratinizat, de culoare roz sau gri-roșiatică și fără glande. Totuși, suprafața internă a vaginul conține o secreție, prezentată de un transsudat seros provenit din pereții săi, amestecat cu mucusul cervical fluidificat și, în mică parte, cu produsul glandelor vulvare. Tunica mucoasă este rezistentă și elastică, asigurând nașterea fătului.

Epiteliul vaginal cuprinde trei straturi de celule: bazal – format din celule mici, intermediar – format din celule ovoidale și superficial format din celule mari poliedrice cu nucleu picnotic.

În celulele superficiale ale epiteliului se depozitează glicogenul, eliminat în mediul intern al vaginului. Tunica mucoasă continuă în porțiunea superioară cu mucoasa exocolului, iar în partea inferioară cu mucoasa vulvară.

Cum arata pizda poze

Cum arata pizda. Sursa wikipedia

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Navigare rapida

Follow us