Cum schimb furnizorul de energie?

Cum schimb furnizorul de energie?

Dacă vreți să vedeți care este cel mai bun preț din piață, în primul rând comparaţi ofertele momentului.

Puteți face acest lucru cu ajutorul comparatorului de prețuri de pe site-ul ANRE. Există atât pentru gaze naturale, cât și pentru energie electrică. Ar fi bine să avem și o factură la îndemână.

Pentru a vedea ofertele la energie electrică, trebuie să introducem câteva date – cele personale, valoarea facturii actuale, pentru comparaÈ›ie, È™i consumul. Să zicem 350 de kwh, pentru o casă mai mare. Și apoi vom vedea în ordine care sunt oferte de pe piață.

Pentru acest pas avem nevoie È™i de cartea de identitate, pe lângă factura actuală. La Hidroelectrica, de exemplu, procedura durează doar 5-10 minute, pentru că totul se face pe site-ul companiei – client.hidroelectrica.ro.

Trebuie să încărcăm cartea de identitate, apoi datele sunt citite automat, dar trebuie să le verificăm. Continuăm cu datele de contact, factura actuală și la final trebuie să semnăm electronic documentele.

La Enel, procedură este similară. Alegem o ofertă de pe site, apoi la fel trebuie să completăm cu datele personale și să încărcăm documentele.

La Electrica Furnizare trebuie să descărcăm cererea, pe care o putem completa tot pe calculator și trebuie să completăm și un formular. Apoi trimitem documentele.
Cei care nu se descurcă online, pot merge oricând la ghișeele furnizorilor.

După ce ați trimis cererea, compania trebuie să vă răspundă în scurt timp. Contractul nou ar trebui să intre în vigoare în cel mult 21 de zile, conform ANRE, sau chiar mai repede, în câteva zile, dacă se schimbă titularul, de exemplu dacă ați cumpărat un apartament.

Dacă durează mai mult, puteți depune o sesizare la ANRE, care poate amenda compania.

Pentru schimbarea furnizorului de gaze naturale, procedură este similară.

Citeste si: Cat vor costa facturile in iarna 2022?

Cum schimb furnizorul de energie? Sursa: net.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us