Cum se fura banii din PNRR

Cum se fura banii din PNRR prin primăria Sectorului 2, la conducerea căreia se află edilul USR Radu Mihaiu, a contractat, la finalul lunii martie, servicii de consultanță pentru actualizarea strategiei de Dezvoltare Locală, invocând, printre motive, și apariția unor instrumente de finanțare noi ale proiectelor.

Printre aceste instrumente se află și celebrul Plan Național de Redresare de Reziliență (PNRR), monitorizat de echipa USR, prin europarlamentarul Dragoș Pîslaru și prin fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe banii Parlamentului European. Contractul de consultanță încheiat de primăria colegului de partid al celor doi „superviseri” a fost, însă, adjudecat de compania de consultanță pe care a fondat-o și administrat-o, ani de zile, chiar Dragoș Pîslaru, scrie jurnalul.ro.

La finalul luni trecute, Primăria condusă de USR-istul Radu Mihaiu a achiziționat servicii aferente modificării și actualizării Strategiei de Dezvoltare Locală Integrată și Durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025, prin contractarea unor servicii de consultanță în dezvoltare.

Strategia în cauză fusese adoptată în anul 2017, printr-o hotărâre a Consiliului Local, și reprezintă, conform autorității contractante, viziunea pe termen lung asupra dezvoltării durabile și armonioase a Sectorului 2.

Justificarea achiziției

Noua conducere instalată după alegerile locale din 2020 la Primăria Sectorului 2 a constatat că realitățile prezente impun modificarea și actualizarea acestei strategii, pentru perioada post-2020, „prin actualizarea intermediară a viziunii, obiectivelor, programelor, proiectelor și investițiilor, în spiritul identificării de noi oportunități, astfel încât Primăria Sectorului 2 să poată fi eligibilă pe programele operaționale, cât și pentru alte programe care se vor lansa, în vederea obținerii de finanțări nerambursabile”.

Conform caietului de sarcini care a stat la baza încheierii acestui contract de consultanță, „deoarece, în 2019, Comisia Europeană a lansat un set de priorități de dezvoltare pentru orașe, pentru viitoarea perioadă de programare, a fost identificată nevoia de a actualiza viziunea, obiectivele, proiectele și investițiile”. Mai mult, în cadrul activității de actualizare propriu-zisă a Strategiei, ofertantul ce urma să fie declarat câștigător trebuie să asigure studierea și integrarea tuturor documentelor și a planurilor strategice la nivelul municipiului București și regiunii București-Ilfov, „precum și a documentelor strategice europene”, printre care se numără și… PNRR.

Afacere gândită pe 27 decembrie 2021

Primăria Sectorului 2 a scos acest contract la mezat prin publicarea pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) unui anunț de participare prin care preciza că urmează să organizeze o selecție, fără licitație, prin procedură simplificată, pentru contractarea acestor servicii de consultanță. Publicarea a avut loc în data de 27 decembrie 2021.

Pe data de 28 martie 2022, Primăria Sectorului 2 a constatat că au fost primite două oferte, ambele admisibile, însă a declarat câștigătoare dar una. Astfel, a fost încheiat contractul nr. 55627/28.03.2022, în valoare de 144.500 de lei fără TVA, respectiv de 170.765 de lei cu TVA inclusă.

Firma de consultanță care a adjudecat acest contract se numește SC Civitta Strategy & Consulting SA, companie înființată, condusă și administrată, în ultimii ani, de către europarlamentarul USR Dragoș Nicolae Pîslaru.

Cum se fura banii din PNRR articolul integral: Consultanță pentru atragerea de fonduri PNRR, de la o primărie USR-istă către o firmă fondată de alt USR-ist

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us