Fost director la Raiffeisen Bank a furat 60.000 de euro din tezaur

Fost director la Raiffeisen Bank a furat 60.000 de euro din tezaur

Fostul director al agenției Raiffeisen Bank de pe bulevardul Magheru din Capitală a fost condamnat marți, 24 mai, de Curtea de Apel București, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru delapidare.

Judecătorii i-au pus sechestru pe locuință pentru recuperarea prejudiciului estimat la 60.000 de euro.

Decizia instanței este definitivă.

Pe 29 aprilie 2021, conducerea agenției Raiffeisen Bank de pe bulevardul Magheru din București raporta dispariția a 100.000 de lei și 40.000 de euro din seiful aflat în camera de valori.

Era ultima zi când agenția mai opera cu numerar.

La finalul programului de lucru, în momentul în care s-au prezentat angajaţii societăţii de transport valori pentru a ridica numerarul existent, s-a constatat că din camera tezaurului banii nu mai sunt în seif. Suma lipsă a fost introdusă imediat sistemul informatic al băncii de către directorul băncii și o subalternă.

S-a angajat să restituie banii, dar s-a răzgândit Directorul a încheiat o înțelegere civilă cu reprezentanții Raiffeisen Bank, luându-și angajamentul în fața notarului că va achita întreg prejudiciul creat. Însă nu s-a ținut de cuvânt. Poliția a intrat pe fir, urmare a plângerii înaintate de oficialii băncii. Odată cu declanșarea anchetei penale, bancherul a demisionat.

Pus sub acuzare pentru delapidare, el a revenit asupra declarațiilor inițiale. În fața anchetatorilor a avut o poziție diametral opusă față de cea adoptată în cadrul anchetei interne a unității bancare.

Nu a mai recunoscut că a sustras banii din seif

și nici autenticitatea procesului-verbal încheiat cu superiorii din cadrul Raiffeisen Bank. Potrivit datelor din dosar, fostul director a fost surprins intrând singur în camera tezaurului de două ori, în zilele de 26 și 28 aprilie 2021. De fiecare dată, înainte de a intra în camera cu valori, bărbatul se îmbrăca cu paltonul.

Găsit vinovat pentru delapidare, fostul director a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Bărbatul contestat însă hotărârea pronunțată pe 26 noiembrie, anul trecut, de Judecătoria Sectorului 1 București, cerând instanței de apel achitarea.

Purtarea paltonului, fără o explicație convingătoare

Apărarea bărbatului că suma lipsă ar fi, de fapt, o eroare de sistem nu a fost primită nici de magistrații Curții de Apel București. În opinia instanței, introducerea imediată a sumei lipsă în sistemul informatic al băncii a fost tocmai „o încercare de a denatura realitatea prin crearea impresiei existenţei unei erori de sistem”.

Timp de trei ani, bărbatul nu mai are voie să mai ocupe o funcție publică. Hotărârea pronunțată marți de Curtea de Apel București este definitivă.

Fost director la Raiffeisen Bank a furat 60.000 de euro din tezaur. Sursa: taraf.tv

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us