După maică-sa la pușcărie: Soția Primarului din Baia Mare, în Vizorul DNA pentru Complicitate la Dare de Mită

Denisa Tabita Cherecheș, soția primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, se află în prezent sub urmărire penală pentru complicitate la dare de mită, conform unui dosar penal în care părinții ei au fost deja arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Mureș a decis arestarea socrilor lui Cătălin Cherecheș, iar, conform datelor din dosar, miercuri, procurorii DNA Cluj au extins urmărirea penală și asupra soției primarului.

Documentele din dosar arată că, prin ordonanța emisă la data de 08.11.2023, Serviciul Teritorial Cluj al DNA a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la presupusa comitere a infracțiunii de complicitate la dare de mită de către Denisa Tabita Cherecheș și Petru Dorin Gliga. Această acțiune este reglementată de articolul 48, alineatul 1 din Codul Penal, în raport cu articolul 290, alineatul 1 din același cod, și în concordanță cu articolul 6 din Legea nr. 78/2000.

În cadrul acestui dosar, soacra primarului Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în ziua de miercuri, în timp ce ar fi oferit o sumă de 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, presupus pentru a influența favorabil o sentință în dosarul ginerelui său. Cătălin Cherecheș, soțul lui Denisa Tabita Cherecheș, este considerat complice în acest caz.

Într-un alt context, în 2022, primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat de Tribunalul Cluj la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru luare de mită, alături de interzicerea unor drepturi, inclusiv cel de a ocupa funcția de primar. Decizia nu este definitivă, iar pronunțarea instanței a fost amânată până la data de 19 octombrie, conform unei hotărâri a Curții de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheș a transmis faptul că va divorța de Denisa Tabita Cherecheș, deși este însărcinată, în cazul în care află că i-au fost ascunse lucruri. 

După maică-sa la pușcărie: Soția Primarului din Baia Mare, în Vizorul DNA pentru Complicitate la Dare de Mită. Sursa: digi24.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us