FC Botoșani – CFR Cluj 1-0. Prima înfrângere pentru campioană în acest sezon

FC Botoșani a învins, scor 1-0, CFR Cluj în etapa a opta a Ligii 1.

Gazdele au început mai hotărât jocul și au fost aproape să deschidă scorul încă din minutul 12, când șutul periculos trimis de Alexandru Țigănașu a trecut peste poarta lui Cristi Bălgrădean.

În minutul 21, a venit și șansa CFR-ului de a deschide scorul, la un corner la care Eduard Pap a ieșit greșit. În ciuda situației bune, Mike Cestor n-a reușit să lovească balonul și a comis fault în atac. Două minute mai târziu, a venit replica gazdelor, care au ratat prin Alin Șeroni.

În minutul 25, CFR Cluj a avut o nouă șansă de gol, prin celălalt stoper, Andrei Burcă, cel care a șutat din alunecare, dar n-a găsit ținta. Minutul 33 a adus cea mai mare șansă a primei părți, ratată, din interiorul careului, de Alexandru Țigănașu, blocat excelent de Cristi Bălgrădean.

FC Botoșani a avut prima șansă de gol și în partea a doua, în minutul 53, prin Petar Petkovski, cel care a intrat în posesie după o respingere inexactă a lui Andrei Burcă, dar care n-a reușit să-l învingă pe Cristi Bălgrădean. Doar trei minute mai târziu, Gabriel Debeljuh a primit balonul de la Cristopher Braun, fundașul dreapta de la FC Botoșani, dar n-a reușit să înscrie, fiind blocat de Eduard Pap, ieșit în întâmpinare.

FC Botoșani a reușit să dea lovitura în minutul 71, prin Herve Kage, care a reluat în poartă un balon centrat de Hervin Ongenda. CFR Cluj a alergat după alergare în ultimele 20 de minute ale jocului, însă, deși a avut șanse prin Mihai Bordeianu sau Valentin Costache, a plecat fără niciun punct de la Botoșani.

Astfel, FC Botoșani a învins CFR Cluj și a ajuns la 17 puncte acumulate în acest sezon, cu care se clasează pe locul trei. CFR Cluj, în schimb, care a făcut în nordul Moldovei primul pas greșit din acest sezon, rămâne cu cele 21 de puncte acumulate în primele șapte runde, suficiente pentru a rămâne lider la finalul rundei.

Campioana a pornit ”ca din pușcă” noul sezon și a obținut șapte victorii în primele șapte etape. De partea cealaltă, FC Botoșani are la rândul său un start bun, înregistrând un singur eșec până în acest moment, 0-2 în fața Rapidului, revelația Ligii 1.

Ardelenii conduc autoritar clasamentul Ligii 1, cu 21 de puncte, iar un succes în Moldova i-ar distanța la șapte puncte de ocupanta locului doi, Rapid. FC Botoșani este pe poziția a patra. Cele două formații s-au întâlnit de 22 de ori la nivelul primului eșalon, iar palmaresul le este favorabil clujenilor.

13 victorii CFR Cluj, 5 succese FC Botoșani și 4 remize s-au înregistrat în duelurile directe dintre cele două echipe.
În confruntările de pe terenul celor de la FC Botoșani, gazdele stau mai bine. S-au impus de cinci ori, în timp ce trupa lui Dan Petrescu a câștigat de patru ori, iar două jocuri s-au încheiat nedecis.

Cei doi tehnicieni s-au înfruntat în șase rânduri. Marius Croitoru l-a învins o singură dată pe Dan Petrescu, ”Bursucul” a adunat patru succese, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Ogenda este cel mai bun marcator al gazdelor, cu două reușite, în timp ce Petrila este golgheterul CFR-ului, cu trei goluri.

FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu – Papa, Edjouma, Florescu – Ongenda, Barbosa, Filli.
CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Cestor, Ciobotariu, Camora – Sigurjonsson, Bordeianu, Deac – Costache, Debeljuh, Petrila

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us