Florin Cîțu este noul președinte al PNL

După mai mult de trei luni în care PNL s-a împărțit, literalmente, în două, și a ținut capul de afiș al știrilor cu atacurile, la început mai voalate, apoi din ce în ce mai dure, între Ludovic Orban și Florin Cîțu, a venit ziua marii confruntări. Peste 5000 de liberali din toată țara, reuniți la Romexpo în ceea ce Orban a denumit, Congresul PNL, ca fiind „un festival al democrației”, decid cine va fi președintele PNL de acum înainte.

UPDATE 18.30. Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Premierul Florin Cîțu a câștigat cursa pentru șefia Partidului Național Liberal. A obținut aproape 1.000 de voturi în plus față de contracandidatul său, Ludovic Orban, care a condus partidul până acum.

Cîțu a obținut 2878 de voturi, iar Ludovic Orban, 1898 de voturi.

„USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier.

Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”.

Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”, au anunțat cei din USR PLUS, pe pagina de Facebook.

Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, în exclusivitate pentru digi24.ro, că este convins că USR PLUS se va întoarce la guvernare, după congresul partidului din 2 octombrie. Totodată, premierul a anunțat că Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a acceptat invitația la semnarea PNRR-ului.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us