Fostul deputat PNL Marin Anton condamnat la cinci ani de închisoare

Marin Anton condamnat, fost deputat PNL, a fost condamnat, miercuri, la cinci ani închisoare cu executare, el fiind acuzat că a primit în anul 2009, era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, o mită de 5,3 milioane euro.

Banii ar fi fost primiţi de la reprezentantul unei companii italiene pentru acordarea unui contract de realizare a noului terminal de la Aeroportul Otopeni.

De asemenea, instanţa a dispus ca lui Marin Anton să-i fie confiscată suma de 22.760.654 lei, a mai decis, miercuri, Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În acelaşi dosar, Mihai Adrian Ionescu, fost director general adjunct al Direcţiei de Coordonare şi Monitorizare Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România SA şi fost consilier al ministrului Transporturilor, a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, pentru complicitate la luare de mită.

Fostul director este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, la ADP – Sector 2 Bucureşti sau la ADP – Sector 6, pe o perioadă de 100 de zile.

Marin Anton, fost deputat PNL de Giurgiu şi fost secretar de stat şi vicepreşedinte al Consiliului Tehnico – Economic în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ce avea în coordonare activitatea Companiei Naţionale “Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti'” SA Otopeni, a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2017 pentru luare de mită.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us