Fugara Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Fugara Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria iar in prezent, Udrea se află în custodia Poliției din Kulata.

Potrivit procedurilor, pentru a o aduce în țară România trebuie să declanșeze procedura de extrădare, care poate fi una de durată.

În primă fază, autoritățile române trimit celor din Bulgaria mandatul european de arestare emis pe numele Elenei Udrea, iar o instanță din Bulgaria se pronunțță cu privire la instituirea unei măsuri preventive.

Elena Udrea a plecat din țară, joi, înainte ca instanța supremă să o condamne definitv la 6 ani de inchisoare în dosarul Gala Bute, ea fiind dată în urmărire.

Potrivit Poliției Capitalei, imediat după primirea documentelor de la instanță, în jurul orei 15.30, s-au făcut verificări, stabilindu-se că Elena Udrea a părăsit România în cursul acestei dimineți, înainte de pronunțarea deciziei definitive a instanței supreme. Poliția subliniază că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții pe numele Elenei Udrea.

Instanța supremă a respins, joi contestația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare, pronunțată încă din iunie 2018, i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată. Important de precizat că CCR a fost sesizată privind nelegalitatea constituirii completurilor de judecată de către premierul de atunci Viorica Dăncilă, în timp ce Tudorel Toader – astăzi avocatul Elenei Udrea – era ministru al Justiției.

Pedepsele definitive în dosarul Gala Bute pronunțate de instanța supremă în iunie 2018:

  • Elena Udrea – şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu
  • Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea – trei ani de închisoare cu executare
  • Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – un an şi şase luni cu suspendare
  • Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere
  • Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – trei ani de închisoare cu suspendare
  • Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare
  • Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Fugara Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Sursa: cndmstiri.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us