Nouă morţi în incendiul de la ATI Constanţa. S-a deschis dosar penal

Nouă morţi în incendiul de la ATI Constanţa. S-a deschis dosar penal. Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pacienţii sunt evacuaţi, unii chiar pe geam. De asemenea, mai mulţi pompieri au intrat în clădire şi caută victime. Nouă persoane au murit, conform surselor citate de ROMANIA TV. A fost activat planul alb de intervenţie.

UPDATE: Procurorul de caz a anunțat că în urma incendiului au murit 7 persoane, și nu 9, cum anunțae anterior Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Procuroru a anunțat că 5 persoane au murit chiar în Sptalul de Boli Infecțioase și alte două după ce au fost transferate la alte spitale

Ce înseamnă Planul alb de intervenţie

Planul alb de interventie, care se activeaza in caz de catastrofa, este echivalentul planului rosu activat in cazul interventiei echipajelor de urgenta. Planul alb arata modul in care sunt alertati medicii, ce fel de cadre medicale din spital sunt chemate de acasa sau cine devine responsabil de trierea pacientilor care urmeaza sa fie adusi in spital.

Fiecare unitate medicala are obligatia, prin lege, sa detina un asemenea pe plan, pe care sa il aplice in caz de evenimente cu victime multiple.

Cîţu i-a cerut lui Raed Arafat să meargă la Constanţa pentru gestionarea operaţiunilor de la Spitalul de Boli Infecţioase

Premierul Florin Cîţu i-a solicitat, vineri, şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, să meargă la Constanţa pentru a gestiona operaţiunile desfăşurate în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, o echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Mai multe persoane au decedat în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, informaţia fiind confirmată şi de Ministerul Sănătăţii.

Un număr de 113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

„Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI”, a precizat MS.

Potrivit sursei citate, toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU.

„La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unităţile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie. n acest moment, echipele sunt în misiune de intervenţie”, arată MS.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us