Judecatoare din București spionată și agresată de soțul colonel de armată gelos

Judecatoare din București spionată și agresată de soțul colonel de armată gelos. Într-o țară unde violența în familie este un obicei, nimeni nu e imun, iar victimă a fost un important magistrat femeie.

Libertatea a documentat dintr-un proces cum un colonel de armată din București a fost condamnat recent de Tribunalul Militar pentru violarea vieții private și violență în familie.

El a fost acuzat că și-a interceptat ilegal soția – o judecătoare – cu care se afla în divorț, iar după ce a aflat că ar avea o relație extraconjugală a agresat-o și a amenințat-o cu moartea. În instanță, el a recunoscut acuzațiile și a primit trei ani cu suspendare. Decizia nu e definitivă.

Cazul s-a înregistrat în toamna anului 2019, însă a fost soluționat într-o primă instanță – Tribunalul Militar București – la începutul lunii decembrie anul curent. Judecătoarea a depus plângere împotriva soțului, cu care se afla în divorț, după ce, pe 31 octombrie 2019, a descoperit în geantă, ascuns în căptușeală, un dispozitiv de înregistrare.
Citeşte întreaga ştire: Cum era spionată o judecătoare din București de soțul ei, colonel de armată. Pus în fața dovezii, bărbatul a început să o lovească

Judecatoare din București spionată și agresată de soțul colonel de armată gelos

Judecătoarea, înregistrată zilnic fără să știe Judecătoarea și-a lăsat geanta și dispozitivul la locul de muncă, apoi s-a deplasat acasă pentru a-și confrunta soțul. Sfătuită de fratele ei, a înregistrat discuția. Când a ajuns acasă, i-a spus soțului că a găsit dispozitivul în geantă și l-a anunțat că a formulat plângere la poliție pentru violarea vieții private, spunându-i că a predat polițiștilor aparatura de înregistrare.

În fața soției, bărbatul a recunoscut că, de la începutul lunii septembrie 2019, i-a montat zilnic un dispozitiv în geantă, pentru că voia să afle de ce vrea să divorțeze. Femeia își anunțase intenția de a se despărți în cursul lunii august. Furios că a fost descoperit, în timpul confruntării, soțul a pus pe laptop o înregistrare audio care surprindea momente de intimitate pe care femeia le petrecea cu un alt bărbat.

Confruntarea dintre soți, urmată de violență Discuțiile contradictorii dintre cei doi soți au escaladat, bărbatul solicitându-i soției să meargă la poliție și să-și retragă plângerea, respectiv să solicite restituirea dispozitivului de înregistrare.

Furios că femeia refuză, colonelul a început să o lovească cu brutalitate. „Te omor! Te omor io acum, cât am posibilitatea”, a amenințat bărbatul, potrivit înregistrărilor depuse la dosar.

Violențele au încetat abia când unul dintre copii, auzind țipetele mamei, a intervenit. Pentru leziunile suferite, femeia a avut nevoie de 4-6 zile de îngrijiri medicale, conform documentelor din dosar.

Ea nu și-a retras plângerea, ba mai mult, l-a acuzat pe bărbat și de furt, declarând că a sustras sume importante din conturile bancare pe care îl mandatase să i le administreze.

La finalul cercetărilor, Parchetul Militar a dispus soluția de clasare în cazul acuzațiilor de furt, arătând că gestionarea sumelor din conturile familiei va fi tranșată în cazul procesului de partaj pe care cei doi încă îl au în curs de judecată.

Bărbatului i s-a interzis ca timp de trei ani să mai comunice și să se apropie de fosta soția la o distanță mai mică de 500 de metri. Instanța militară a invocat în decizia de a suspenda executarea pedepsei „statutul social al inculpatului, de evoluția în cariera militară, caracterizările favorabile depuse la dosar, faptul că nu a mai săvârșit infracțiuni și conduita corectă după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal”.

Magistrații nu au reținut „legitima apărare” invocată de bărbat, care a susținut că a fost forțat de împrejurări să-și înregistreze soția, sub imboldul revoltei declanșate de bănuiala privind o relație extraconjugală. Decizia Tribunalului Militar București nu este definitivă, fiind deja contestată de colonelul condamnat.

O decizie definitivă urmează a fi pronunțată de Curtea Militară București, după soluționarea căii de atac.

Judecatoare din București spionată și agresată de soțul colonel de armată gelos. Sursa: digi43.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us