În bătălia electorală pentru funcția de primar al comunei Baciu sunt înscriși, practic,trei PSD-iști: unul asumat și doi “pârâți”. Că sunt foști, că sunt actuali, cam tot aia este. Au trecut pe acolo și e greu de crezut că s-au metamorfozat, peste noapte, în altceva, deși ei așa vor să pară.
Directorul școlii fără performanțe Gligor Hagău
PSD-istul asumat este Gligor Hagău,directorul Școlii Gimnaziale “Constantin Brâncoveanu”, unitate de învățământ cu rezultate destul de slabe la examenul de evaluare națională, deci,greu de crezut că se poate lăuda cu ceva. În plus, domnul director este contestat de unii parinți pentru lipsa de empatie față de problema unei fetițe cu handicap și de proasta gestionare a resurselor financiare ale școlii. După ce ani de zile a amușinat la masa PSD Baciu, a venit si momentul lui, chiar dacă nu locuieste în Baciu, fiind luat ”în locație” de o familie din comună. Despre domnul Hagău, presa a relatat ca a încercat să manipuleze un sondaj online, inițiat de o publicație clujeană, cand a ”primit” nu mai puțin de 54 de voturi din Uniunea Sovietică.
UDMR-ist reciclat Balazs Janos
Balazs Janos, exclus din PSD pentru neplata unei facturi “cu cântec”, pentru un contract de consultanță, pe care el susținea că nu are dece să o achite, iar partidul îl contrazicea. Domnul Balasz, cel care din pozitia de viceprimar, pe care a ocupat-o timp de trei ani, a fost ca și inexistent, a fost de acord, inițial, să-i plătească suma de 25.000 de lei, bani publici, unui avocat din PSD Cluj, pentru redactarea a două hotărâri de Consiliu Local, fapt relatat, cu lux de amănunte, atât în presa din Cluj, cât și în cea națională. Acum, Balazs Janos s-a înscris în cursa pentru fotoliul de edil al așezării, din partea UDMR. La rândul său, PSD îi reproșa lui János Balázs lipsa de acțiune și faptul că nu s-ar fi implicat suficient în campania electorală.
Candidatură pentru…dispersarea voturilor, Ioan Florin Mureșan
Ioan Florin Mureșan a pierdut mandatul de primar PSD al comunei Baciu, fiind demis prin ordin al prefectului, după ce a fost declarat incompatibil printr-o hotărâre judecătorească definitivă, pentru că lucra și la firme private în timp ce își exercita mandatul de primar. Mureșan a ținut-o pe a lui, declarând că “demiterea nu este corectă din punct de vedere procedural pentru că eu nu am terminat toate procesele cu Agenția Națională de Integritate”.
Tenace, el a dus procesul cu ANI până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a pronunţat defintiv în această cauză: „respinge recursul declarat de reclamantul Mureşan Ioan Florin împotriva sentinţei nr. 72 din 21 decembrie 2015 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 21 noiembrie 2018”.Acum, chipurile, candidează ca independent, susținut de Pro România și Partidul Republican. Ce uită el să spună este că toată tevatura asta, legată de candidatura lui, nu este decât o mascaradă, o bătaie de joc la adresa băcenilor, pentru că el are dreptul de a candida ca independent dar, în cazul în care ar câștiga, NU va putea fi validat. Deci, practic, candidatura lui este menită doar să…disperseze voturile.
Muresan nu se poate desprinde de avantajele pe care Primăria Baciu i le-a adus. După pierderea mandatului el a încercat să revină în funcția de consilier personal al primarului interimar, Balazs Janos. De-a lungul timpului, presa a relatat că Mureșan a avut contracte cu Primăria Baciu, încă de pe vremea când era consilier local, și caâd a încasat peste 20.000 de lei pentru montarea, în regim de urgență, a unor prize la Primăria Baciu.