Liderul grupării Proud Boys, de extremă dreaptă, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare

Liderul grupării Proud Boys, Enrique Tarrio, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit vinovat de un juriu din Washington, DC, pentru rolul său în organizarea asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Cu toate acestea, Tarrio nu s-a alăturat efectiv asaltului, fiind arestat anterior.

Procurorii au argumentat că Tarrio a jucat un rol de lider, acÈ›ionând “ca un general, mai degrabă decât ca un soldat”, È™i că unica sa absență de la evenimentul de la Capitoliu a fost din cauza arestului său È™i a interdicÈ›iei de a părăsi districtul. Ei au concluzionat că influenÈ›a sa ca “propagandist iscusit” a avut un impact mai mare decât ar fi avut ca individ revoltat È™i au cerut o pedeapsă exemplară.

Cu toate că unul dintre avocaÈ›ii lui Tarrio a încercat să argumenteze că acesta nu ar trebui acuzat de terorism, ci ca un “patriot rătăcit care credea că salvează È›ara,” instanÈ›a a respins aceste argumente. Tarrio însuÈ™i a cerut clemență, negând că ar fi un fanatic politic È™i susÈ›inând că nu a avut intenÈ›ia de a provoca vătămări sau de a schimba rezultatele alegerilor.

În ciuda solicitării procurorilor pentru o pedeapsă mai lungă, Tarrio a primit cea mai severă sentință dintre liderii grupării condamnați până acum, cu o pedeapsă netransmisă publicului. În aceeași săptămână, alți doi lideri, Joe Biggs și Dominic Pezzola, au primit pedepse de 17, respectiv zece ani de închisoare pentru implicarea lor în revolta de la Capitoliu.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us