Lucian Nemeș, traseistul care vrea să pună mâna pe Primăria Turda

În cursa pentru Primăria Turda nu lipsește – cum se putea altfel – eternul ei vicePRIMAR, Lucian Nemeș, omul care, de opt ani îndeplinește această funcție. Se pare că îi place mult, pentru că e un loc “cald” și liniștit, unde, vorbește lumea, nu prea s-a remarcat prin nicio inițiativă și nu a accesat fonduri europene.

De profesie avocat, Lucian Nemeș, a câștigat primul mandat în în anul 2012, cu PPDD și, se pare, i-a plăcut mult, așa că, în 2016, și-a obținut cel de-al doilea mandat, printr-o alianță cu PSD. Pentru alegerile de duminică, Lucian Nemeș candidează la funcția de primari al Turzii, după ce a părăsit PSD și s-a alăturat PPUSL, și va prelua și conducerea organizației Cluj a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). 

În ciuda  incompatibilității,  Nemeș  a rămas  pe funcție

Traseistul Nemeș are și o tinichea legată de “coadă”, o decizie a Agenției Naționale de Integritate, din 14. 03. 2014, prin care domnul candidat, fost și actual viceprimar al Municipiului Turda, a fost declarat incompatibil. Evident, domnul viceprimar Lucian Nemeș a contestat în instanța de contencios administrativ și fiscal această decizie a ANI. și, după mai multe procese, la Tribunalul Cluj și Curtea de Apel Cluj, dosarul ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, unde, surpriză……. este admis recursul ANI și rămâne definitiv, declarat incompatibil și în conflict de interese, la data de 16. 11. 2016.
Totuși, în ciuda acestei decizii, nu demisionează și rămâne, în continuare, viceprimar al municipiului Turda.

 Și-a  propus  și votat tatăl ca director al Salinei Turda

Toată tevatura a pornit de la faptul că, în primul său mandat de viceprimar, Lucian Nemeș își propune și votează în Consiliul Local Turda, tatăl, pe domnul Vasile Nemeș, Director General la Salina Turda SA, societate în care capitalul majoritar îl are Consiliul Local Turda. La un an de la acest eveniment, este sesizată Agenția Națională de Integritate care dă soluția: Incompatibilitate și conflict de interese!
În tot acest timp, domnii Vasile și Lucian Nemeș, încasează și salariu și diurna: domnul Vasile Nemeș, aproximativ 300.000 lei reprezentând salariul de director, iar domnul Lucian Nemeș, deși este incompatibil și în conflict de interese declarat, în 8 ani, adică doua mandate, încasează, pe funcția de viceprimar, suma de aproximativ 1.000.000 lei.

În acest moment, se  zvonește că pe rolul Judecătoriei Turda, și în Civil și în Penal, există mai multe procese, în derulare, ce îl vizează pe viceprimarul Turzii, Lucian Nemeș, de profesie avocat.

Cert este că acum, Lucian Nemeș candidează, din nou, la funcția de primar al municipiului Turda, deși oamenii susțin că lui îi place mai mult funcția de vicePRIMAR.

Trending