Maica Domnului cum arată în realitate

Chiar dacă regulile iconografiei spun că toți Sfinții ar trebui să fie cu părul negru și ochii negri, știm din tradiție și de la Sfinții care au văzut-o pe Maica Domnului că este blondă, cu părul de culoarea grâului copt și cu ochi albaștri.

Ea seamănă cel mai mult cu Icoana Ierusalimitisa (fotografia de mai sus) sau, după alte relatări, cu Paramythia.

Cuviosul Paisie, când dorea să meargă la Ierusalim, a văzut-o pe Maica Domnului cum arată în realitate și cum și-a introdus actele Cuviosului Paisie în sân, spunându-i „Le rezolv eu” și, într-adevăr, în scurt timp problemele cu viza ale Cuviosului Paisie s-au rezolvat.

Maica Domnului este foarte înaltă, are degetele lungi și, de obicei, este îmbrăcată ca o călugăriță. Ea radiază un respect formidabil, cu toate că cineva se poate apropia foarte ușor de ea dacă dorește să-i ceară ceva.

Am văzut acest lucru la căsătoria din Cana, unde slujitorii s-au dus la ea să ceară ajutor, și nu la conducătorul nunții, de unde ne dăm seama că ea era persoana cu cea mai mare autoritate acolo, pentru că pe vremea aceea nu era cunoscut Fiul ei.

Toți cei care au văzut-o dau mărturie de fecioria ei absolută. Experiența Maicii Domnului convinge pe oricine de curățenia ei mai presus de orice descriere. Din cauza aceasta, toți Sfinții Părinți vorbesc fără ezitare și fără să dezbată fecioria Maicii Domnului. Este o experiență mai presus de orice îndoială.

Experiența Maicii Domnului

Nimeni din cei ce au avut experiența Maicii Domnului nu pot să o uite, pentru că harul ei este cu totul dintr-o altă lume. Aici pe pământ Maica Domnului nu a avut absolut nimic, fără numai haina de pe ea. Asta o vedem în clipa în care Mântuitorul, pe Cruce fiind, i-a încredințat Sfântului Ioan Teologul pe mama Lui, iar evanghelistul notează că „în acea clipă a luat-o la sine” (In 19,27) să o îngrijească. Nu a spus că „s-au dus să ia bagajele Maicii Domnului și după aceea au mers la casa Sfântului Ioan”, ci că „în acea clipă”.

Dacă doriți să vedeți cât de duhovnicesc este cineva, cât de ortodox este cineva, întrebați-l despre Maica Domnului și pe baza răspunsului său vă veți da seama. Nu-l întrebați despre Sfânta Treime pentru că e posibil să intrați în labirinturi din care cu greu se mai poate ieși. Întrebați persoana respectivă despre Maica Domnului și veți vedea. Maica Domnului este marea taină a Bisericii.

Ea, împreună cu Fiul ei, au fost cele mai frumoase persoane din lume, de o frumusețe cu adevărat dumnezeiască, care nu este din lumea aceasta. De aceea, când Iisus a fost batjocorit și bătut în Sanhedrin, au aruncat peste El o haină. Acest lucru s-a făcut pentru a nu-I vedea fața Sa dumnezeiesc de frumoasă deoarece nimeni care nu L-a văzut în față nu-L putea bate. Semăna cu Mama Lui.

Bazat pe Evanghelia Sfântului Ioan Teologul, Cuviosul Nicodim Aghioritul, Cuviosul Paisie Aghioritul.

Sursa: chilieathonita.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us