Manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive la Viena

Manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive la Viena. Poliția și armata, prin sindicatele lor – Austria fiind o țară în care militarii au dreptul la organizare sindicală – au anunțat că refuză să controleze permisul de sănătate impus de guvern în numele „libertății și demnității umane” și se vor alătura unei ample demonstrații împotriva izolării obligatorii pe 20 noiembrie, la Viena.

La doar câteva zile după ce cancelarul austriac Alexander Schallenberg a hotărât să izoleze persoanele nevaccinate, decretînd lockdown, politicienii și sindicatele fac apel la o revoltă masivă împotriva acestei măsuri de ”ucidere a libertății”, unică în lume.

Liderul Partidului Libertății (FPÖ), Herbert Kickl, a cerut o mega-demonstrație pe 20 noiembrie la Viena, la scurt timp după aceea, președintele Uniunii Forțelor Armate austriece (FGÖ) Manfred Haidinger, urmîndu-i exemplul și alăturîndu-i se, într-o scrisoare publicată pe 14 noiembrie. Ei intenționează să „apere drepturile și libertățile fundamentale”, FGÖ mai precizînd că „toată lumea” este autorizată să demonstreze, chiar și în situații de lockdown.

Obligația de control impusă de ministrul de Interne, Karl Nehammer, a fost deja respinsă de sindicatul polițiștilor. În plus, Uniunea Forțelor Armate Austriece -sindicatul militarilor – anunță că armata va participa la această mare adunare de la Viena, o palmă răsunătoare pentru un guvern care, potrivit presei austriece, denotă din ce în ce mai multă panică.

Președintele Sindicatelor Social Democrate (FSG) și al Sindicatului Poliției, Hermann Greylinger, nu lasă nicio îndoială, într-un interviu, legat de imposibilitatea poliției de a efectua aceste verificări, potrivit săptămânalului Wochenblick.

Manfred Haidinger (FGÖ) adaugă în scrisoarea sa: ”Confirmăm prin prezenta că participarea la mitinguri este un drept legal deosebit de protejat și că rămîne valabil și în timpul măsurilor valabile în prezent. Participarea la adunări și deplasarea în toată Austria sunt permise.”

Scrisoarea amintește, în final, și că „interzicerea unei adunări cetățenești, precum și interzicerea întrunirii partidelor politice au fost recunoscute ca ilegale” de către Curtea Administrativă din Viena.

Manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive la Viena. Sursa: digi24.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us