Minunile Comunei Borșa. Un rai al „băieților deștepți” și un iad pentru oamenii cinstiți

Comuna Borșa este doar un punct pe harta județului Cluj, dar un epicentru de fapte halucinante care acoperă sute de hectare de aparentă hoție, nedemonstrată încă doar din cauza campaniei electorale. Este o comună în care terenul de sub școli „s-a dat” printr-o schemă asemănătoare retrocedărilor suspecte din Cluj-Napoca. Este o comună în care un consilier județean, Dorel Secară poreclit Hussein în sat, își impune punctul de vedere cu pumnul și prin amenințări continue și unde soția sa, Secară Mariana, primărița comunei este martor la abuzurile soțului.

Peste 2500 de parcele cu mai mulți proprietari

Surse din interiorul primăriei au anunțat că între 2500 și 3000 de parcele de pământ sunt suprapuse în acte. Asta înseamnă că există mai mulți proprietari, în actele primăriei, pentru aceeași parcelă. Asta nu ar fi deloc suspect dacă în comună nu ar exista doar câțiva beneficiari ai subvenției pentru agricultură, fiecare cu peste 200 de hectare de pământ. Momentan, aceste informații nu pot fi verificate în proporție de 100% întrucât accesul la informații este anevoios în timpul campaniilor politice. Totuși, un caz particular, halucinant și strigător la cer, iese în evidență prin natura întâmplărilor.

Unul dintre săteni, Dănuț Cherecheș, povestește îndurerat drama pe care a trăit-o cu primarul și cu consilierul județean. Acesta a fost paznic la Primăria Borșa, dar a fost dat afară, prin eliminarea postului de către Consiliul Local. Întrebați de ce au considerat necesară eliminarea postului, aceștia au spus că așa a trebuit, dar că dacă ar fi fost după ei, ar fi păstrat postul. Toate acestea din răzbunarea lui Hussein datorată unui eveniment cu pământ.

„Aveam 150 de oi pe care le-am pus pe pământul meu. Pe pământul lăsat de la tata. Am avut scandal ca să ies de acolo afară cu oile că dacă nu vine și mă scoate afară cu poliție. Le-am spus că îi aștept pentru că eu am acte pentru pământul meu. Și acum saivanu e încă acolo”, declară fostul paznic de noapte.

La amenințările insistente ale consilierului județean și după ce ciobanul care îngrijea oile a fost bătut de consilier, Cherecheș și-a căutat dreptatea la primărie.

„L-a bătut, l-a urcat în mașină și l-a aruncat în dealul Clujului”, povestește îndurerat Dănuț Cherecheș despre ciobanul care îi îngrijea oile. Ajuns la Primărie, săteanul a fost amenințat și de către Secară Mariana, primarul comunei. A aflat atunci că pământul lui, care i-a rămas moștenire de la tatăl lui, este trecut în acte ca fiind subvenționat la APIA. Cine beneficiază de banii furnizați de statul român? Consilierul județean Secară Dorel, care în trecut a sărit să bată jurnaliști și care a fost liniștit de către actualul premier, Ludovic Orban.

În altă zi, consilierul județean s-a oprit cu mașina lângă Dănuț, a luat o bâtă din mașină și l-a amenințat pe fostul paznic. Norocul acestuia a fost faptul că nu era singur și că se afla pe ulița satului, în văzul lumii. Hussein a subliniat că drumul județean pe care se află ar fi al lui și că Dănuț nu mai are ce căuta pe acolo. Altfel, va avea grijă consilierul de el.

Vor urma alte articole cu alte povești.

Trending