Disperare mare pentru USR JUCU. Nicolae Borca vrea sa puna mana pe putere prin metode gainaresti

O trecere in revista a celui care se pretinde candidat pentru functia de primar al comunei Jucu, un personaj cel putin dubios, pe care il caracterizeaza vanitatea, consumul excesiv de alcool, ingamfarea si minicuna. Un om  care propune viziuni “reformiste”, dar se foloseste de practici neortodoxe,  pe care le-a demonstrat inca de la inceputul campaniei electorale si pana in ultima zi, cand a depasit orice limite.

Nicolae Borca usr
Nicolae Borca cand nu este procupat de politica bea de stinge, oare cat il mai tine ficatul?

Constatam cum acest Borca Nicolae, candidat din partea aliantei USR-Plus, prin interpusi, a coordonat o actiune de distribuire a unor materiale defaimatoare, in speacial la adresa actualei conduceri a comunei, folosindu-se de un grup de 8 minori din comuna Apahida, prezentati ca si “voluntari”, si acoperiti de ziaristul Bodocean Sorin de la apahida.ro, precum si de Georgiana Pintea, titularul acestui ziar fictiv, ziar de Jucu, un ziar fara acreditare, care a avut menirea doar sa instige la ura si sa denatureze adevarul, in speranta ca va influenta electoratul. Un gest care a fost contracarat chiar de cetateni ai comunei, care au semnalat aceste demersuri, urmate de interventii ale Politiei. In ultima noapte de campanie, dupa o lunga perioada de dezbateri electorale, cei din USR-Plus Jucu, au recurs la un gest necugetat, de astfel, un comportament care le-a caracterizat intreaga campanie, in special la Jucu.

ziar jucu
Fițuică plina de informații false, probabil ieșită din puțul gândirii lui Nicolae după ce s-a intoxicat bine cu aburii alcoolului

 

Acuma cateva luni‚ stimabilul’ dadea o declaratie online catre un ziar in care el se prezenta ca fiind un antreprenor de succes in domeniul retelelor de telecomunicatii. Afirma tare si raspicat ca el vine cu „o expertiza de 12 ani” in domeniu, bineinteles fara sa inteleaga ce inseamna cuvantul expertiza ( dex: cercetare cu caracter tehnic, facuta de un expert, la cererea unui organ de jurisdictie sau de urmarire penala a partilor asupra unei situatii, problema etc).

Un personaj duplicitar, asa cum am observat din acuzatiile facute. Daca la inceputul anului a demarat o campanie prin care indemna cetatenii doar cu resedinta la Jucu, sa-si obtina vize de flotant, pentru a-si exercita votul, in prag de alegeri, vazand ca pierde teren si in lipsa de idei, a trecut la acuzatii impotriva actualei administratii, incercand sa sugereze oamenilor, ca se folosesc practici neloiale, acuzand ca ar fi peste 2000 de flotanti in localitatea Jucu. Lucru dezmintit chiar de edilul Pojar Valentin, care la ultima actualizare, a anuntat un numar de 152 de flotanti pe raza comunei, unde mai adaugam ca aceste flotante pot fi obtinute doar de la primaria Cluj, evidenta populatiei.

Un personaj care interpreteaza legislatia doar dupa bunul plac si doar pentru a-si atinge interesul. Asa cum a declarat chiar pe un post radio, acesta a sustinut ca in prag de alegeri, in plina campania electorala, sub forma unui “lobby”, avand un real interes, a participat la instalarea unei antene de semnal, in localitatea Visea. Acest tip care se caracterizeaza o persoana onesta si integra ar trebui sa-si asume semnificatia termenului

LOBBY s. n. Grup de persoane care influențează, din afară, hotărârile unui parlament; grup de presiune.

  1. (fig.) grup de persoane care influențează, din afară, prin diferite discuții, hotărârile unui parlament.

Tragem concluzia ca prin acest demers, Borca Nicolae a avut ca scop influentarea oamenilor din localitatea Visea si nu numai, in mod indirect, pentru a castiga electorat, fapta care contravine legii electorale.

Acelasi personaj obscur, care vrea sa reprezinte un partid reformist, un partid cu o anume ideologie, joaca pe mai multe fronturi, atat el, cat si echipa lui de “antreprenori”, fac acuzatii si remarci jignitoare si denigratoare din spatele unor conturi false de Facebook. Ii vedem zilnic in spatiu online, la articole legate de comunitatea Jucu, articole ale unor persoane reprezentative din comuna, cu atacuri la persoana, care demonstreaza lipsa de asumare si respect, precum:  Benson Clark, Bianca Andreea si altele, neezitand sa jigneasca contracandidati, angajati ai primariei, sau cetateni ai comunei, care au o opinie diferita decat a lor.

In aceeasi maniera lanseaza acuzatii incontinu referitor la alocarile de case pentru tineri uitand ca el si sotia sa sunt beneficiarii a doua terenuri primite de la primarie ( unul in Jucu de Sus si unul in zona Vadut) ulterior si cumnata sa beneficiind de un teren in zona Vadut. Bineinteles ca in momentul de fata a uitat de toate contractele pe care le-a avut cu Primaria care i-au adus in buzunar nu mai putin de 1.159.000 lei.

Daca facem o analiza scurta a situatiei societatilor pe care le detine, acestea fiind trei la numar, vom observa ca de la an la an merg tot mai rau. In momentul de fata valoarea datorilor totale depaseste 2 milioane de lei noi, bineinteles toate aceste date sunt publice si apar la cea mai mica cautare.

Ca si cetatean al comunei noastre s-a facut remarcat cu o retea de date instalata fara aprobare din partea institutiilor statului si bineinteles fara aprobarea proprietarilor de terenuri peste care a tras fibra optica. Acuma doi ani de zile cand alte firme au intrat in zona cu o noua retea de o calitate superioara, a inceput sa le taie cablurile de fibra optica. Ulterior a si depus o cerere la Primaria Jucu prin care administratia sa refuze accesul firmelor concurente in comuna.

C.V-ul dansului este foarte vag, aratand niste studii facute in Republica Moldova, bineinteles in zilele de weekend si un master in Romania, in studii de securitate.

In fapt acesta este candidatul la postul de primar al comunei Jucu pe care alianta USR-Plus il propune.

Trending