O puternică furtună a lovit marți seara Grecia, Turcia și Bulgaria

O puternică furtună care a lovit marți seara Grecia, Turcia și Bulgaria a lăsat în urmă cel puțin șapte persoane decedate, inclusiv doi turiști, în urma ploilor torențiale și inundațiilor devastatoare.

În Istanbul, ploile abundente au paralizat orașul, inundând străzi și locuințe, provocând cel puțin două decese și izolând aproape 12 persoane într-o bibliotecă. Stațiile de metrou au fost închise din cauza inundațiilor. În plus, două persoane au pierit, iar patru sunt date dispărute în urma inundațiilor care au lovit un camping din provincia Kirklareli, unde se aflau 12 turiști.

În Grecia, orașul central Volos a fost grav afectat, cu străzi inundate și clădiri sub ape. O persoană a murit în timp ce mai multe mașini au fost luate de viiturile care au lovit stațiunea turistică Skiathos. Alte regiuni centrale din Grecia, inclusiv insulele Sporade și Evia, au fost afectate de ploi puternice, viituri și alunecări de teren. Un pod a fost distrus, iar furnizarea de electricitate a fost întreruptă în mai multe zone.

În Bulgaria, două persoane au pierit și altele trei sunt date dispărute în urma inundațiilor cauzate de furtună pe coasta sudică a țării de la Marea Neagră. Drumuri și poduri au fost grav afectate, iar mașini și rulote au fost luate de valuri și duse spre largul mării în sudul stațiunii Tsarevo. Autoritățile au declarat stare de urgență și au sfătuit oamenii să se refugieze la etajele superioare ale clădirilor, deoarece nivelul apei a inundat parterul unor hoteluri.

Ministrul elen pentru Criză Climatică și Protecție Civilă a avertizat că, deși ploile abundente se vor diminua miercuri după-amiaza, populația trebuie să rămână în case, iar consecințele dezastrelor naturale sunt încă resimțite în întreaga regiune.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us