Olanda Aprobă Aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen

Olanda Aprobă Aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen, Deschizând Drumul pentru România și O Discuție În Curs cu Austria.

Olanda a făcut un pas semnificativ vineri, anunțând că este de acord cu aderarea Bulgariei la spațiul Schengen, punând astfel capăt opoziției de lungă durată față de intrarea țării în zona europeană de liberă circulație. Ministerul Justiției olandez a transmis această decizie către presă, confirmând astfel schimbarea de poziție a țării în ceea ce privește extinderea spațiului Schengen.

Iohannis: Spațiul Schengen aproape că nu mai există

Reuters, care citează agenția de presă olandeză ANP, a relatat că această decizie reprezintă un moment crucial pentru Bulgaria, iar premierul bulgar, Nikolai Denkov, a exprimat optimismul că parlamentul olandez va ridica în curând veto-ul privind aderarea țării sale la Schengen. Acesta a subliniat că Bulgaria a parcurs un drum lung pentru a îndeplini criteriile necesare și a evidențiat progresele înregistrate în domeniul statului de drept și cooperării cu Comisia Europeană.

În contextul acestei evoluții, atenția se îndreaptă acum către Austria, singura țară care mai trebuie să-și revizuiască poziția pentru a permite aderarea atât a Bulgariei, cât și a României la spațiul Schengen. Austria s-a opus extinderii spațiului de liberă circulație, invocând probleme legate de gestionarea migrației neînregistrate în centrul și vestul Europei. Cu toate acestea, discuțiile sunt în desfășurare, iar oficialii bulgari au menționat că se fac eforturi pentru a ajunge la un acord cu Austria.

Premierul bulgar a subliniat că decizia Olandei este bazată pe recomandările privind statul de drept și concluziile pozitive ale ultimei misiuni a Comisiei Europene în Bulgaria. Așteptările sunt mari și în ceea ce privește România, iar oficialii bulgari speră că acest pas al Olandei va deschide calea pentru aderarea ambelor țări la spațiul Schengen.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us