Paxlovid, pastila care va putea pune capat pandemiei!

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a confirmat marţi că pastila sa împotriva covid-19 ”paxlovid” reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc, dacă este administrată în primele zile după apariţia simptomelor, potrivit unor teste clinice, relatează AFP.
Potrivit Pfizer, paxlovid ”reduce riscul spitalizării sau decesului cu 89% (administrat de la trei zile după apariţia simpromelor) şi cu 88% (la cinci zile după apariţia simptomelor) faţă de placebo”.

Acest studiu a fost realzat pe un număr de 2.246 de pacienţi cu risc mare de a face o formă gravă de covid-19.

Rezultatele studiului confirmă rezultate preliminare anunţate la începutul lui noiembrie.

Nu s-au înregistrat decese în rândul celor care au primit tratamentul. Participanţii erau nevaccinaţi şi prezentau un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19.

Pfizer a anunţat, de asemenea, că tratamentul său antiviral, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, ar trebui să fie eficient împotriva variantei Omicron.

„Aceasta subliniază potenţialul acestui medicament candidat de a salva vieţile pacienţilor din întreaga lume”, a declarat Albert Bourla, preşedintele Pfizer, într-un comunicat. „Variantele îngrijorătoare, precum Omicron, au exacerbat nevoia de opţiuni de tratament accesibile pentru cei care contractează virusul”, a adăugat el.

Antiviralele acţionează prin reducerea capacităţii unui virus de a se replica, încetinind astfel boala. Aceste tratamente reprezintă o completare cheie a vaccinurilor împotriva COVID-19, mai ales pentru că sunt foarte uşor de administrat, putând fi luate acasă, cu un pahar mare de apă.

Pfizer anunţă, de asemenea, că tratamentul este eficient împotriva variante omicron a SARS-CoV-2.

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us