Protest Bucuresti anti-restricții. Mii de oameni in strada FOTO

Protest Bucuresti anti-restricții. Mii de oameni in strada FOTO. În Bucureşti, în Piaţa Victoriei şi la Unversitate au loc proteste faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea Covid-19. Proteste au loc şi la Craiova, la Cluj-Napoca şi la Iaşi, unde numărul participanţilor variază de la câteva zeci la câteva sute.

Protestul iniţiat în Piaţa Universităţii a fost organizat de AUR. Ulterior oamenii s-au deplasat către Piaţa Victoriei, unde jandarmii au făcut cordon în faţa Guvernului.

Un grup important de manifestanţi se îndreaptă spre Cotroceni.

Numărul participanţilor a crescut de la câteva sute la câteva mii video.

Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid. O altă revendicare priveşte plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Alexandru Iacob, a spus, sâmbătă, la Aleph News, că momentan nu se aplică amenzi, deşi numărul participanţilor este cu mult mai mare faţă de limita prevăzută de lege. „Nu aş vrea să fac o estimare, pentru că nu aş vrea să greşim. Sunt mai multe de 100 de persoane, aşa cum prevede legea în situaţia de faţă. La momentul actual ne concentrăm pe siguranţa participanţilor. Avem organizatori declaraţi, aşa că ne va fi mai uşor. E important să se poarte masca şi să păstreze distanţarea. Indiferent de situaţie, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm şi se delimiteze de incidente şi să anunţe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob.

UPDATE

21.00 Circa 3.000 de persoane mărșăluiesc cu destinația Palatul Cotroceni – de pe Calea Victoriei au intrat pe bd. Regina Elisabeta. În Piața Victoriei au rămas alți protestatari, dar numărul lor e în ușoară scădere.

protest anti restrictii

 

Protest Bucuresti anti-restricții. Mii de oameni in strada FOTO. Sursa: Mediafax

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us