Proteste la Shanghai împotriva restrictiilor COVID. Localnicii au ajuns la disperare

Proteste la Shanghai împotriva restrictiilor COVID. În urma unui torent neîntrerupt de măsuri scandaloase, precum separarea copiilor cu COVID de părinții lor, mușamalizarea deceselor din azilele de bătrâni și incapacitatea de a rezolva problema lipsei de alimente și medicamente, locuitorii din Shanghai au ajuns la limita răbdării. Mulți au acuzat PCC că și-a încălcat contractul cu populația. 

Astfel, sfidând restricțiile impuse de PCC, mii de locuitori ai orașului Shanghai au ieșit la balcoane și au scandat „Vrem locuri de muncă” (sau „Vrem să mergem la serviciu”)!, „Vrem libertate!” și „De ce ne înfometați?”.

Însă, imediat, guvernul chinez a trimis drone cu difuzoare prin care i-a avertizat pe oameni să intre înăuntru, să închidă ferestrele și să își controleze dorința de libertate: „Vă rugăm să respectați restricțiile Covid. Controlați-vă dorința de libertate. Nu deschideți fereastra și nu cântați.” 

Neputând nici măcar să își plimbe câinii, poveștile localnicilor care își lasă câinii să-și facă nevoile în apartament au împânzit rețelele de socializare. Shanghai a raportat miercuri, 5 aprilie, 311 noi cazuri simptomatice și peste 16.000 de cazuri asimptomatice, ambele cifre fiind mai mari decât în ziua precedentă. Carantina ar fi trebuit să înceteze ieri, dar a fost prelungită pe termen nelimitat,  până când autoritățile vor avea posibilitatea de a „analiza datele”, după cum a relatat China Daily.

Proteste la Shanghai împotriva restrictiilor COVID video. Sursa: evz.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us