Proteste violente împotriva certificatului verde în Italia

Proteste violente împotriva certificatului verde în Italia. Proteste violente la Roma. Nemulţumiţi că guvernul va extinde de săptămâna viitoare folosirea certificatului digital COVID pentru accesarea locurilor de muncă, manifestanţii au încercat să vandalizeze clădirile guvernamentale.

Au fost ore de haos în centrul Romei. Numeroşi manifestanţi au protestat faţă de extinderea folosirii certificatului verde la toate locurile de muncă.

În drum spre Parlament, demonstraţia a degenerat în violenţe. Unii protestatari, inclusiv neofascişti, au încercat să intre cu forţa în clădirile guvernamentale, iar alţii au aruncat cu dispozitive pirotehnice în faţa biroului premierului Mario Draghi.

Pentru a-i dispersa, forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi.

Atât preşedintele italian, cât şi primul ministru au condamnat violenţele.

Din 15 octombrie, prezentarea certificatului digital COVID va fi obligatorie peste tot în peninsulă, inclusiv la locurile de muncă. Angajaţii care refuză să se conformeze riscă să fie suspendaţi, fără plată.

Italia a raportat sâmbătă aproape 3.000 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi 46 de decese. Dar, 80 % din populaţie are schema completă de vaccinare.

Mult mai bine stă Portugalia, care a reuşit să vaccineze împotriva COVID-19 85 % populaţie. Succesul se datorează tinerilor, în rândul cărora rata de vaccinare este cea mai ridicată.

Proteste violente împotriva certificatului verde. Sursa: protv.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us