Restrictii Bucuresti. Până la ce oră se poate circula?

Restrictii Bucuresti. Până la ce oră se poate circula?. Carantină de weekend în Bucureşti. În Capitală, rata de infectare cu COVID-19, cumulată în 14 zile, a ajuns la 6,64 la mia de locuitori, a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti. Totodată, în Sectorul 1 al Capitalei, rata de incidență a crescut brusc și a depășit deja 8,5 la mie. Astfel urmează să fie introduse restricțiile de noapte.

Carantină de weekend în Bucureşti. Comitetul Național Pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 30 septembrie, o nouă Hotărâre prin care se impun restricții în localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Astfel, masca devine din nou obligatorie în spațiile publice deschise, iar accesul în restaurante, cinematografe sau la evenimente private va fi permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.

Conform autorităților, scolile rămân deschise chiar dacă incidența trece de 6 la mia de locuitori.

Vor fi închise clase sau școli individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID-19. De asemenea, elevii și cadrele didactice vor fi testați cu teste de salivă non invazive. Totodată va fi instituită și carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Până la ce oră se poate circula în București?

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de vineri seară spre sâmbătă, certificatul verde COVID devenind obligatoriu pentru accesul în cafenele, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri.

Conform unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era stabilit pană acum. Astfel, miercuri, rata de infectare era de 6,33. Însă, în urmă cu o lună, pe 29 august, incidenţa Covid-19 în Bucureşti era 0,74 la mia de locuitori, potrivit DSP București.

Potrivit noilor reguli, atunci când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții privind carantina de noapte și de weekend.

Astfel, persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, mai exact cu declarație pe proprie răspundere.

Însă, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, dar trebuie să aibă la ele certificatul verde.

La ce oră se închid magazinele in Bucuresti?

CNSU a decis joi seară ca restaurantele și magazinele să ramana deschise până cel târziu la ora 22:00, dacă rata de incidență este cuprinsă între 6 și 7,5 la mia de locuitori.

”Se propune ca programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, să se desfășoare doar în intervalul orar 5,00-22,00.

În intervalul orar 22,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”, se arată în hotărârea adoptată joi.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile au limită de participanți cu condiția vaccinării sau să fi trecut deja prin boală, testarea ne fiind luată în calcul. De asemenea nunțile, botezurile, mesele festive, pot fi organizate în intervalul orar 5.00 – 00:00, cu până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, limita maximă fiind de 200 de persoane.

Restrictii Bucuresti. Până la ce oră se poate circula?: Sursa: dcnews.ro

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Follow us