Reteta briose care se fac rapid acasa. Reteta Briose cu lamaie si iaurt. Ideale pentru a-i surprinde pe cei care cunosc acest desert, dar nu se asteapta la combinatia dintre gustul tonic si textura matasoasa.
Ingrediente:
o cana de faina;
o ceasca de zahar tos;
o treime de pachet de unt;
o ceasca de iaurt gras;
o lamaie;
doua oua;
doua pliculete de zahar vanilinat;
un pliculet de praf de copt;
un pliculet de bicarbonat;
un praf de sare.
Preparare:
incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
alcatuieste aluatul si bate untul, alaturi de zaharul tos si de cel vanilinat, precum si de oua;
stoarce lamaia si adauga zeama in aluat;
adauga iaurtul si continua sa amesteci pana la omogenizare;
mixeaza, intr-un castron mic, praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi adauga amestecul la aluat;
toarna aluatul in tava cu forme speciale;
coace briosele timp de 30 de minute.
Reteta briose care se fac rapid acasa Briose cu portocale
Aceasta reteta va face furori in randul musafirilor si va umple casa de un miros imbietor.
Ingrediente:
o cana de faina;
doua oua;
o ceasca de zahar;
o ceasca de lapte;
un pliculet de praf de copt.
Preparare:
incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, iar in acest timp prepara aluatul din untul topit, faina si praful de copt;
decojeste si stoarce portocala, apoi pastreaza o parte din coaja;
bate albusurile spuma, alaturi de zahar, apoi adauga galbenusurile;
adauga ouale la aluat si amesteca pana la omogenizare, punand treptat sucul de portocala;
toarna aluatul in formele de copt si lasa briosele la cuptor timp de 30 de minute.
Reteta briose care se fac rapid acasa Briose cu banane
O reteta simpla, la prima vedere, dar care se va dovedi atat de delicioasa, incat vei vrea sa o prepari din nou, cat mai curand.
Ingrediente:
o cana de faina;
trei banane;
doua oua;
un cubulet de unt;
o jumatate de ceasca de zahar tos;
un pliculet de praf de copt;
un pliculet de zahar vanilinat;
o fiola de esenta de vanilie.
Preparare:
incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
amesteca untul, zaharul, praful de copt si zaharul vanilinat;
toaca fructele cu ajutorul blenderului si adauga la aluat pasta obtinuta;
adauga ouale la compozitie si continua sa amesteci pana obtii o spuma;
toarna aluatul in forme si lasa-l la copt timp de 20 de minute.
Reteta briose care se fac rapid acasa Briose cu struguri negri
Cum ai putea innobila experienta reconfortanta a savurarii unui ceai cu arome puternice, decat cu un desert cu adevarat special?
Ingrediente:
o cana de faina;
un ciorchine de struguri negri;
doua cubulete de unt;
o ceasca de zahar;
un ou;
un pliculet de praf de copt;
un pliculet de zahar vanilinat;
o fiola cu esenta de rom.
Preparare:
incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
amesteca untul si zaharul, iar pe masura ce amesteci, adauga oul;
continua sa amesteci pana la obtinerea unei spume;
toarna zaharul vanilinat, apoi praful de copt si faina;
toarna aluatul in forme si asaza 3-4 boabe de struguri pe fiecare dintre briose;
tine la copt prajiturelele pentru 25 de minute.
Briose cu frisca si visine
Fie ca alegi visine proaspete sau de la raionul de fructe congelate, cu siguranta ele vor da o savoare aparte brioselor tale.
Ingrediente:
doua cani de faina;
doua oua;
o ceasca de zahar;
o ceasca de ulei;
o ceasca de iaurt;
doua pliculete de praf de copt;
500 g de visine.
Preparare:
incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
amesteca faina, ouale si zaharul;
toarna uleiul incet in aluat, pe masura ce amesteci;
adauga iaurtul, pe masura ce compozitia capata omogenitate;
toarna compozitia in formele de copt si adauga peste ea visinele, in cantitati egale pe fiecare prajiturica;
coace briosele pentru 30 de minute.
Reteta briose care se fac rapid acasa Briose cu mascarpone si cirese
Cand vine vorba despre branzeturi, nu exista motive pentru care sa nu le incluzi in orice reteta cu putinta. Briosele nu fac exceptie de la regula.
Ingrediente:
doua oua;
500 g de cirese;
500 g de mascarpone;
500 ml de lapte;
o jumatate de ceasca de ulei;
o ceasca de zahar tos;
o jumatate de kg de faina;
trei pliculete de praf de copt;
o fiola de esenta de vanilie;
doua linguri de zahar pudra.
Preparare:
porneste cuptorul si seteaza-l la 170 de grade Celsius;
bate galbenusurile oualor cu zaharul tos, pana ce vei obtine o crema deschisa la culoare;
toarna uleiul, laptele si esenta de vanilie, in timp ce continui sa amesteci;
adauga faina si praful de copt si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena;
toarna compozitia in formele de copt si, inainte de a le coace pentru 20 de minute, toarna parti egale de cirese peste briose;
dupa coacere, amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra si orneaza briosele.
Briose cu gem de zmeura
Cand pofta de briose se combina cu dorul de bunica, nu poate rezulta decat o reteta plina de savoare.
Ingrediente
o cana de faina;
o ceasca de iaurt;
o ceasca de gem de zmeura;
doua oua;
o jumatate de ceasca de ulei;
un pliculet de praf de copt;
un praf de sare.
Preparare:
pregateste cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius;
amesteca zaharul, iaurtul, ouale si uleiul;
adauga praful de copt, sarea si faina;
toarna aluatul in formele de copt si umple-le pe jumatate cu gemul de zmeura;
lasa briosele la cuptor timp de 20 de minute.
Reteta briose care se fac rapid acasa Briose cu vanilie si fulgi de ciocolata
Te intrebi unde se potrivesc cel mai bine aceste briose? Desigur, pe o farfurie plasata foarte aproape de ceasca de cafea.
Ingrediente:
o cana de faina;
o ceasca de zahar pudra;
doua oua;
doua cesti de lapte;
o ceasca de ulei;
50 g de fulgi de ciocolata;
un pliculet de praf de copt.
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
amesteca faina, zaharul pudra si praful de copt;
adauga ouale batute, laptele si uleiul, apoi amesteca pana la omogenizare;
adauga fulgii de ciocolata;
toarna aluatul in forme si tine-l la cuptor timp de 25 de minute.
Reteta briose care se fac rapid acasa Briose cu tiramisu
Doua preparate care iti plac la nebunie pot veni mereu la pachet, cata vreme respecti pe deplin o reteta pe cat de inedita, pe atat de simpla.
Ingrediente:
o ceasca de faina;
o ceasca de zahar tos;
o jumatate de ceasca de zahar pudra;
trei oua;
250 g de mascarpone;
doua cubulete de unt;
100 g de ciocolata menaj;
doua linguri de cafea macinata;
doua lingurite de ness;
o fiola de esenta de vanilie;
doua linguri de pudra de cacao.
Preparare:
incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
prepara blatul amestecand la foc mic untul moale, zaharul, ciocolata maruntita, cafeaua solubila si cea macinata;
dupa ce ai obtinut o compozitie similara unei budinci, adauga faina, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie;
bate cele trei albusuri, adauga-le in compozitie si mai amesteca timp de doua minute;
toarna aluatul in formele de briose si pune deasupra crema mascarpone;
coace briosele timp de 20 de minute;
dupa coacere, presara pudra de cacao peste prajiturele.
Reteta briose care se fac rapid acasa Briose cu nuci si ciocolata
O variatiune a brioselor pregatite iarna, savuroase in orice perioada din an, acest desert te va incanta garantat.
Ingrediente:
o ceasca de faina;
o jumatate de pachet de unt;
o jumatate de ceasca de zahar tos;
trei oua;
o ceasca de miez de nuca maruntit;
o ceasca de lapte;
50 g de fulgi de ciocolata;
doua plicuri de zahar vanilinat;
un plic de praf de copt;
un praf de sare.
Preparare:
amesteca faina, ouale, zaharul tos si pe cel vanilinat;
adauga untul topit, laptele, praful de copt si sarea si continua sa amesteci;
adauga fulgii de ciocolata si miezul de nuca;
toarna aluatul in forma de copt si coace-l timp de 25 de minute.
Ce sfaturi trebuie sa urmezi pentru un gust delicios
Se stie ca doar ingredientele nu sunt suficiente pentru a obtine un preparat desavarsit. Modul in care le alegi, dar mai ales felul in care le prepari conteaza foarte mult pentru rezultatul final. Daca vrei sa ai siguranta ca vei prepara briose cu adevarat delicioase, urmeaza aceste sfaturi:
alege ingrediente proaspete si de cea mai buna calitate;
respecta cantitatile indicate in reteta;
foloseste tavi din teflon si nu uita sa le tapetezi cu hartia de copt;
alege doar forme pentru briose confectionate din silicon;
incalzeste cuptorul inainte de a incepe sa prepari aluatul.