Reteta cheesecake reteta clasica New York Style

Reteta cheesecake reteta clasica New York Style. Cheesecake reteta clasica New York Style

Timp de preparare
60 minute
Timp de gatire
60 minute
Timp Total
2 ore

Portii: 1 cheesecake de 24 cm
Ingrediente –
Crusta (blat) din biscuiti:
300 g biscuiti digestivi sau cu cacao
120 g unt topit cu min 80% grasime
Crema de branza pentru cheesecake:
1 kg crema de branza (Philadelphia, Almette, Goldessa, K-classic)
350 g zahar pudra
25 g amidon
1 lingura buna de extract de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat sau miezul de la o pastaie
5 oua intregi
120 g smantana acrisoara (cu min. 20% grasime) sau smantana dulce pentru frisca (cu min 30% grasime)
1 lingurita coaja rasa de lamaie (optional)
Topping de fructe:
500 g cirese sau visine fara samburi sau fructe de padure congelate
100 g zahar
220 ml apa
15 g amidon (o lingura)
cativa stropi esenta de migdale

Citeste si: Reteta briose care se fac rapid acasa

Cum se face cheesecake reteta clasica new york style?

cum se face crusta (blatul) din biscuiti sfaramati?
Am pus cuptorul la incins la 170 C (cu ventilatie) – respectiv treapta medie la cele cu gaz. Am topit untul si l-am lasat deoparte sa se racoreasca. Am maruntit biscuitii intr-un procesor apoi i-am umectat cu untul topit. Mi-am pregatit forma pentru copt acoperind fundul acesteia cu hartie de copt. Am turnat biscuitii zdrobiti in forma si i-am aplatizat cu mainile, incercand sa formez si un perete lateral. Apoi i-am presat usor cu fundul neted al unui pahar. Exact ca si la tarta fara coacere cu ciocolata si capsuni – reteta aici.

Nu va incurcati cu biscuiti populari pentru ca sunt seci (au doar apa si faina) si rezultatul nu va fi acelasi.

cum se face blat din biscuiti pentru cheesecake

Am dat forma cu crusta de biscuiti la copt pentru 15 minute in cuptorul preincins la 170 C. Ea va deveni mai crocanta deoarece se va evapora apa din untul topit. Asa arata dupa coacere.

crusta din biscuiti pentru cheesecake

cum se face compozitia pentru cheesecake simplu?
In vasul mixerului am spart cele 5 oua intregi si am adaugat zaharul pudra si vanilia. De data aceasta nu am pus coaja rasa de lamaie pentru ca mi se pare ca ii da gust de pasca. Prefer ca cheesecake-ul sa fe doar vanilat. Le-am mixat cam 5 minute la viteza mare pana ce au crescut in volum si au devenit spumoase.

Am oprit mixerul si am adaugat in vas si cele 5 cutii de crema de branza (a cate 200 g fiecare), smantana – a mea a fost smantana acrisoara (fermentata) si amidonul.

cum se face crema de branza pentru cheesecake reteta pas cu pas

Am mixat totul pana ce am obtinut o compozitie fluida, omogena, fara cocoloase.

Cum se coace corect un cheesecake astfel incat acesta sa nu crape?

Mi-am ales o tava incapatoare, cu pereti mai inalti, in care sa intre bine forma circulara. In ea voi crea baia de apa necesara coacerii. Ca sa nu-mi intre apa in forma cu prajitura (pe la incheieturi) am invelit exteriorul acesteia in strat dublu de folie de aluminiu, avand grija ca marginile foliei sa fie mai inalte decat forma. Tot in baie de apa se coace si crema de zahar ars – reteta aici. Inca nu am turnat apa in tava.

cum se coace cheesecake in baie de apa bain marie

Am turnat cu grija compozitia fluida de cheesecake in forma cu crusta precoapta. E aproape pana in buza. Am introdus tava cu forma la copt. Temperatura a ramas setata la 170 C. Daca coaceti cheesecake fara apa in jur, atunci temperatura va trebui redusa la 155-160 C. Nu va recomand.

cum se coace corect cheesecake ca sa nu crape

De-abia acum am turnat in tava apa calda (de la robinet…cam la 55-60 C) pana la 2/3 din inaltimea formei. Nu are rost sa turnati apa in tava pe masa de bucatarie si sa va plimbati cu toata instalatia pana la cuptor. E mai simplu sa faceti asta direct la fata locului. Aveti grija sa nu turnati apa in prajitura 🙂

Am copt prajitura 60 de minute la 170 C cu ventilatie si caldura sus+jos. Ideea e ca prajitura sa fie coagulata pe margini insa mijlocul sa-i tremure (wobbly). Daca o coaceti prea mult ea va deveni seaca, uscata si are sanse sa crape.

Am oprit cuptorul si am deschis usa acestuia de o palma, fixand-o asa. Am lasat prajitura nemiscata cam 3 ore, pana ce s-a racorit pana la temperatura camerei. Abia apoi am scos forma din folia de aluminiu si am dat prajitura la frigider pentru alte 4-5 ore. Cel mai bine este sa faceti seara prajitura si sa o lasati peste noapte. Daca va apucati la ora 18:00 de lucru pana la 23:00 ea se va racori cat sa o puteti da la rece.

cheesecake copt reteta clasica pas cu pas

Am ales aceste fructe pentru ca sunt in sezon. Puteti alege si fructe de padure congelate. Am folosit atat cirese cat si visine (fara samburi). Am cantarit apa de care am nevoie (220 ml). Intr-o cescuta am desfacut cele 15 g de amidon cu putina apa (din cea de mai sus) si apoi am turnat totul intr-o cratita. Am adaugat si restul de apa si zaharul si am asezat cratita pe foc mic. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat si fructele. Am lasat totul pe foc max. 2-3 minute, cat sa se lege amidonul. Am obtinut o compozitie de fructe foarte faina, lucioasa, legata. Siropul a fost intial opac (albicios) insa prin gatirea amidonului a devenit transparent.

cum se face topping de visine cirese fructe pentru cheesecake tarta sau prajitura

Am lasat fructele la racorit si de-abia apoi am picurat 2-3 stropi de esenta de migdale in compozitie. Ea va „ajuta” in mod spectaculos aroma naturala a visinelor si cireselor. Esentele se pun intotdeauna in compozitii reci pentru ca altfel se evapora. Nu am pus nici un fel de colorant artificial pentru ca fructele au avut suficient pigment.

Sa tineti minte aceasta compozitie de cirese sau visine pentru ca ea se foloseste si la traditionala placinta americana „Cherry Pie”.

Dupa racorire am mutat fructele intr-o caserola si le-am dat la frigider. Veti vedea cum se gelifiaza totul prin racire.

Cum se scoate din forma si se feliaza un cheesecake?

A doua zi am scos cu usurinta cheesecake-ul din forma. Am plimbat intai lama subtire a unui cutit pe marginea laterala si am desprins prajitura de inel. Apoi am indepartat inelul.

cum scot cheesecake din forma

Cu o spatula lata se desprinde prajitura de pe hartia de copt si se transfera pe un platou. Sau, puteti face ca mine: il feliati direct pe fundul formei si mutati feliile pe platou.

SERVIRE NEW YORK STYLE CHEESECAKE CU TOPPING DE VISINE SI CIRESE

Iata si o felie simpla de cheesecake in stil newyorkez.

felie de ny cheesecake reteta

Bineinteles ca am scos repede si toppingul din frigider si am incoronat cu el aceasta felie.

Cheesecake reteta clasica New York Style

Va asigur ca acest cheesecake este un deliciu! Toppingul de fructe se pune doar in momentul servirii, nu pe intreaga prajitura pentru ca o poate pata.

ny style cheesecake reteta pas cu pas

Poate incercati si versiunea cu topping de pere posate, sos caramel sarat si frisca – reteta aici.

Sa va mai povestesc cat de bun este acest cheesecake cu cirese si visine? Cremos, dens, aromat…. Toppingul de fructe il echilibreaza perfect.

reteta cheesecake cu visine cirese

O versiune inedita ar fi gatirea acestui cheesecake la aburi, in multicooker sub presiune – vezi aici cum am facut o pasca in acest aparat.

Pască fără aluat foarte pufoasă – gătită la abur, nu la cuptor reteta

Sper sa incercati si voi acest cheesecake reteta clasica New York Style. Veti fi incantati de finetea lui. Este cel mai bun cheesecake!

Nu ratati:

Trending

spot_img

Stiri verificate. Stiri reale.

Navigare rapida

Follow us